2018. június 22., péntek

Végleges az idei Double Rise Fesztivál programja




.

Több, mint száz művészeti és közéleti program várja a Kárpát-medence kultúrája iránt érdeklődő fesztiválozókat a harmadik Double Rise Fesztiválon, június 27. és 30. között. A Székelykő árnyékában fekvő Torockó idéntől már nem a falu épületei között, hanem a település melletti fesztiválfaluban látja vendégül a magyar közönséget. Az új helyszín nem csak a zenei és művészeti programokat kedvelők számára lehet érdekes, de az életmód udvar adta relaxációs programok és extrém sportok kipróbálására is lehetőséget nyújt.


A Double Rise célkitűzése, hogy egy nyári hétvégére megteremtse a művészeti ágak olvasztótégelyét és négy nap alatt bemutassa a magyar kultúra sokszor rejtve maradó értékeit. A szervezők elmondása szerint évről évre nagyobb a merítés, egyre szélesebb rétegeket vonz a fesztivál, mind a fellépők, mind a vendégek tekintetében. „Sokszínű, a Kárpát-medence minden tájáról érkező közönség számára igyekszünk változatos programokkal felejthetetlenné tenni a Torockón töltött időt, ehhez tartjuk magunkat a szervezés első percétől az utolsóig.” – foglalta össze az idei előkészületeket Gazdag Balázs főszervező.

A magyar zene színe-java
Nem csak a feltörekvő erdélyi és magyarországi csapatok, de a magyar könnyűzene meghatározó alakjai is rajongótáboruk fontos bázisaként tekintenek a fesztiválra. Jól példázza ezt, hogy az alapító-énekes Lukács László 50. születésnapját ünneplő Tankcsapda beválasztotta Torockót a jubileumi turné három határon túli helyszíne közé, sőt a tavalyi nagy siker után Lovasi András is visszatér a Lovasi ’18 turné keretein belül. A szintén újrázó Quimby mellett fellép a 30Y, Péterfy Bori, az Irie Maffia, a Brains, a Mary Popkids és a fesztivál idei himnuszát is jegyző hiperkarma, akiknek Napsütötte rész című dala a Petőfi rádió júniusi toplistának 1. helyezettje. A reggelig tartó nagyszínpados bulizásról pedig többek között Sterbinszky, Palotai, Peter Jabin és a Tesco Disco gondoskodnak.

Nappali kavalkád
A könnyűzene mellett idén is tagadhatatlanul a folk programok adják a fesztivál gerincét. Már a déli órákban kézműves foglalkozások, meseelőadások, tánc- és énektanítás hangolja az érdeklődőket az esti Parno Graszt, Tokos Zenekar és Háromszék Táncegyüttes vezette zenés programokra. Továbbra is a faluban foglalnak helyet a színházi és irodalmi előadások, valamint a komolyzenei koncertek. A tudatos életmód rajongóinak talán már nem kell bemutatni az Everness fesztivált, viszont az idei év újdonsága, hogy a két szervezőcsapat partnerségre lépett. Ennek köszönhető, hogy már reggeltől kezdődően jógaoktatás, bizalomfejlesztő játékok, önismereti diszkó várja a szellemi és testi felfrissülésre vágyókat, hogy aztán az esti órákban a Chill Zone nyugtató dallamainak adhassák át magukat. A nappali szórakozásra lehetőséget nyújtanak a szintén idéntől elérhető sportprogramok, amik nem csak a fesztivál területén, de a környék hegyein, fennsíkjain és folyóvizein is kipróbálhatóak földön, vízen és levegőben. Teqball, Beerpong bajnokság, siklóernyőzés, vízi- és hegyi túrák várják a komolyabb kihívások után áhítozókat.

Annak, aki bírja reggelig…
A Kisszínpad idén egyedi koncepcióval várja a családiasabb hangulatú koncertek rajongóit. A kora délutáni idősávban a teljesség igénye nélkül a Belau, az EGO SUM és a Funkorporation képviseli a magyar alternatív szcénát. Az éj leszálltával viszont előbújnak a keményebb dob- és gitárszólók, érkezik például az Eurovíziót is megjárt AWS, a Dope Calypso, a Dungaree és az Apey & the Pea.Ugyanez az időbeli felosztás lesz elérhető az elektronikus zene kedvelőinek is, bár itt szünet nélkül váltakoznak majd az ütemek minden nap kettőtől egészen másnap reggeli. A szombati délutáni open-air bulik budapesti nagykövete, a CityMatiné és legénysége gondoskodik a délutáni bemelegítésről, hogy aztán a naplementével egyszerre érkezzenek a dub, break és drum and bass helyi képviselői.

A művészet és a természet tökéletes elegye
Az évről évre visszatérő vendégek beszámolója szerint, a fesztivál az oda látogató sok ezer embernek köszönhetően az évnek ebben a négy napjában egyedi atmoszférát kölcsönöz az egyébként is különleges környezetnek. Gazdag Balázs megjegyezte – „Ha idén is sikerül megteremtenünk a mára híressé vált Double Rise atmoszférát, akkor már elégedetten vágunk bele júliusban a jövő évi fesztivál szervezésébe.”

  1. június 27 - 30.
Double Rise Fesztivál
Torockó

https://doublerisefestival.ro
https://www.facebook.com/DoubleRise
https://www.erdely.ma/torocko-melle-koltozik-iden-a-double-rise-fesztival

Forrás: EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: