.
Ha nyár, akkor grillezés. A grillezésben nemcsak az a nagyszerű, hogy
ízletes falatokat varázsolhatunk az asztalra, hanem kiváló apropó arra
is, hogy összeüljön a család, vagy a baráti társaság. Egyre többen
fedezik fel, hogy ehhez nem feltétlenül kell nagy, kiépített tűztarkó a
kert végében, hanem egy kisebb erkélyen elférő gázos gömbgrillen is
könnyen ínycsiklandó finomságok készíthetőek. Ezt a trendet felismerve a
Pannontej idén már másodszor kérte fel Serényi Zsoltot a grillezésről
mindent tudó fenegyerek séfet arra, hogy mutassa meg mitől lesz
ellenállhatatlan az otthon készített grill étel.
- Ügyelj a higiéniára!
Fontos, hogy a grillt minden használat előtt alaposan tisztítsuk meg,
hogy eltávolítsuk a ráégett anyagokat és az idő közben rárakódott port.
A grillezni kívánt zöldségeket és gyümölcsöket alaposan mossuk meg
sütés előtt.
- Ne pácolj!
A jó minőségű húsnak nincs szüksége arra, hogy napokig bolti pácban
ússzon. A páclé nem hozzáad a tökétes grillélményhez, hanem pont
ellenkezőleg, elveszi a hús ízét. Sütés előtt egy kis só és frissen
őrölt bors – csupán ennyi kell a tökéletes ízélményhez.
- A hőmérséklet is számít
A BBQ és a grillezés közt a leglényegesebb különbség, hogy míg a
szmókerben lassan, alacsony hőfokon készül a hús, addig a grillen
magasabb hőmérsékleten, rövidebb idő alatt sül meg az étel. Ugyanakkor
fontos, hogy ne a lobogó lángra dobjuk rá az alapanyagokat, hanem várjuk
meg, amíg leég a tűz. Ha így teszünk átsütjük és nem megégetjük a
húsokat és egyéb finomságokat.
- Nemcsak a húsé a világ
Ki mondta, hogy a füstös ízek csak húson élvezetesek? A Karaván
Grillsajt egy olyan hagyományos, valódi bükkfával füstölt sajt, mely
grillezés után a finom aranybarna kérgen belül lágy, füstös ízélményt
nyújt. Az idei nyár nagy meglepetése, hogy mostantól már nyárs formában
is kapható. Tűzd fel a pálcikára, dobd a rácsra, tálald
fehérbalzsamecetes zöldsalátával. Ezután nincs más dolgod, mint
bezsebelni az elismerő szavakat.
- Zöldséget a rácsra!
A nyár bővelkedik friss zöldségekben. Hiba lenne nem bevetni őket!
Vágj ujjnyi vastag szeletekre padlizsánt, paradicsomot, paprikát. Süsd
együtt a Karaván Grillnyárssal. Pár perc alatt a sajt is elkészül, egy
kis mentás zöldborsópürével pedig kész is az őrületes nyári ízkavalkád.
+1 Bolondítsd meg sajttal
A húspogácsák a nyári sütögetések nagy kedvencei. Hamburgerpogácsába
csomagolva főleg a fiatalabbak körében népszerű, laktató lakoma. Próbáld
ki, hogy milyen mennyei ízorgia keveredik abból, ha a
marhahúspogácsára, Tihany Grill Camembertet olvasztasz. A fehér
nemespenész kérge megakadályozza a sajt kifolyását, beleharapva viszont
lágy és krémes. Ki tudna ennek ellenállni?
Forrás: EuroAstra
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése