Elbeszélések, Gondolatok, Versek Építészet, Színház- és Képzőművészet, Mitológia, Történelem, Dzsessz- és Klasszikus zene, Tájak, Városok, Emberek, Érdekességek
Magamról
Valaha szebb napokat is látott nyugdíjas vagyok. Korábban hosszú éveken keresztül mikrobiológusként, tanárként éltem. Rövidebb ideig kisebb számítástechnikai cégeknél is munkát vállaltam. Az első számítógépemnek 22 évvel ezelőtt örülhettem. Tizenöt éve használok nyílt forráskódú, ingyenes, Linux operációs rendszert, valamint szoftvereket a korábbi, illetőleg a jelenlegi számítógépeimen. Néhány éve a weboldalaimat szerkesztem.
Keresés ebben a blogban
„Lighthouse” Kulturális és művészeti honlap
A „December 13.”társoldala a „LIGHTHOUSE” Kattintson a képre, ismerje meg!
Ha nyár, akkor grillezés. A grillezésben nemcsak az a nagyszerű, hogy
ízletes falatokat varázsolhatunk az asztalra, hanem kiváló apropó arra
is, hogy összeüljön a család, vagy a baráti társaság. Egyre többen
fedezik fel, hogy ehhez nem feltétlenül kell nagy, kiépített tűztarkó a
kert végében, hanem egy kisebb erkélyen elférő gázos gömbgrillen is
könnyen ínycsiklandó finomságok készíthetőek. Ezt a trendet felismerve a
Pannontej idén már másodszor kérte fel Serényi Zsoltot a grillezésről
mindent tudó fenegyerek séfet arra, hogy mutassa meg mitől lesz
ellenállhatatlan az otthon készített grill étel.
Ügyelj a higiéniára!
Fontos, hogy a grillt minden használat előtt alaposan tisztítsuk meg,
hogy eltávolítsuk a ráégett anyagokat és az idő közben rárakódott port.
A grillezni kívánt zöldségeket és gyümölcsöket alaposan mossuk meg
sütés előtt.
Ne pácolj!
A jó minőségű húsnak nincs szüksége arra, hogy napokig bolti pácban
ússzon. A páclé nem hozzáad a tökétes grillélményhez, hanem pont
ellenkezőleg, elveszi a hús ízét. Sütés előtt egy kis só és frissen
őrölt bors – csupán ennyi kell a tökéletes ízélményhez.
A hőmérséklet is számít
A BBQ és a grillezés közt a leglényegesebb különbség, hogy míg a
szmókerben lassan, alacsony hőfokon készül a hús, addig a grillen
magasabb hőmérsékleten, rövidebb idő alatt sül meg az étel. Ugyanakkor
fontos, hogy ne a lobogó lángra dobjuk rá az alapanyagokat, hanem várjuk
meg, amíg leég a tűz. Ha így teszünk átsütjük és nem megégetjük a
húsokat és egyéb finomságokat.
Nemcsak a húsé a világ
Ki mondta, hogy a füstös ízek csak húson élvezetesek? A Karaván
Grillsajt egy olyan hagyományos, valódi bükkfával füstölt sajt, mely
grillezés után a finom aranybarna kérgen belül lágy, füstös ízélményt
nyújt. Az idei nyár nagy meglepetése, hogy mostantól már nyárs formában
is kapható. Tűzd fel a pálcikára, dobd a rácsra, tálald
fehérbalzsamecetes zöldsalátával. Ezután nincs más dolgod, mint
bezsebelni az elismerő szavakat.
Zöldséget a rácsra!
A nyár bővelkedik friss zöldségekben. Hiba lenne nem bevetni őket!
Vágj ujjnyi vastag szeletekre padlizsánt, paradicsomot, paprikát. Süsd
együtt a Karaván Grillnyárssal. Pár perc alatt a sajt is elkészül, egy
kis mentás zöldborsópürével pedig kész is az őrületes nyári ízkavalkád. +1 Bolondítsd meg sajttal A húspogácsák a nyári sütögetések nagy kedvencei. Hamburgerpogácsába
csomagolva főleg a fiatalabbak körében népszerű, laktató lakoma. Próbáld
ki, hogy milyen mennyei ízorgia keveredik abból, ha a
marhahúspogácsára, Tihany Grill Camembertet olvasztasz. A fehér
nemespenész kérge megakadályozza a sajt kifolyását, beleharapva viszont
lágy és krémes. Ki tudna ennek ellenállni?
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése