2016. március 13., vasárnap

„A Nem a Messiás... vígoratórium az Erkel Színházban
A világ legviccesebb komolyzenei műfajának eddig egyetlen művét, a Monty Python csoport Brian élete filmjének színpadi változatát - a nagy sikerre való tekintettel - még egyszer láthatjuk hazai színpadon. A Nem a Messiás... című vígoratórium ezúttal az Erkel Színházban látható, április 3-án.

Hatalmas sikerrel mutatták be tavaly itthon - a világon elsőként nem angolul - a Nem a Messiás, csak egy haszontalan fiú című művet. Az előadás a Monty Python sikerfilmjének színpadi, zenés változata.  Az előadás - itthon valószínűleg utoljára - most az Erkel Színházban lesz látható.
A történet ismert. A három királyok elindulnak egy jászolba, ahova az újszülött Messiást mennek köszönteni. Eltévesztve azonban a házszámot, a szomszédba térnek be, ahol szintúgy baba született, aki persze nem a Messiás, hanem csak egy haszontalan fiú, Brian. Ettől kezdve elindul Brian kálváriája, a Júdea Népe Fronton keresztül, egy szerelmi szállal csavarva, a vélt prófétaság nyűgein át, egészen a keresztrefeszítésig.
„A Nem a Messiás... vígoratórium ezt a történetet énekli el, egy nagykórusra, egy szimfonikus  zenekarra és öt énekhangra komponálva, és akibe a film valaha is beleégett, simán végig követheti a sztorit, és a kuncogástól a röhögésig terjedő skálán bátran választva élvezheti ezt a formát is" - írja a korábbi előadásról a kritika.
Az előadás szereposztása parádés, benne az operisták, azaz Heiszler Melinda és Pintér Dömötör, musicalisták, Janza Kata és Homonnay Zsolt valamint Hajdu Steve és természetesen a Monty Python hazai prófétájaként ismert Galla Miklós, a művészek mögött pedig felsorakozik a kiváló Dohnányi zenekar.
2016. április 3.
Nem a Messiás...
Erkel Színház


Lantai József - EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: