2015. november 11., szerda

Márton Napi Libafesztivál lesz Budapesten




Libából készült finomságokkal, Márton napi játszóházzal és libasimogatóval is várják a negyedik alkalommal megrendezésre kerülő ingyenes Márton Napi Libafesztivál látogatóit a Vajdahunyad Várban 2015. november 13-15. között.
Negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Márton Napi Libafesztivál 2015. november 13-15. között a budapesti Vajdahunyad Várban. A szervezők a klasszikusnak számító töltött libanyak, libamáj és ludaskása mellett számos gasztro különlegességgel készülnek. A rendezvény ideje alatt a látogatók kóstolhatnak például helyben frissen készült libatepertőt, és például libaburgert is.
A rendezvényen hagyományőrző programok és Márton napi különlegességek is várják az érdeklődőket. A legkisebbek számára gyermek műsorokkal, kézműves foglalkozásokkal, korabeli mutatványosokkal, libasimogatóval és parasztudvarral készülnek.
A felnőttek libához illő italokat is találnak majd: a szervezők külön újbor utcával várják a látogatókat, a kiállítók kínálatában pedig házi sörök és isteni pálinkák is megtalálhatóak lesznek.
Pénteken, azaz november 13-án a kijelölt kiállítóknál 50%-os kedvezménnyel kóstolhatóak meg a legfinomabb libából készült ételek és természetesen a hozzájuk illő nedűk.
A Márton Napi Libafesztiválra ingyenes a belépés. 
 

2 megjegyzés:

ÉvaZsuzsanna írta...

Figyelmetlenül olvastam, azt hittem, hogy Márton napon ehetünk libát a ligetben, de még csak készülődtek a bódéépítők. Így aztán megelégedtünk a saját déli libazúza pörkölttel...

Balogh Péter írta...

Köszönöm szépen a megjegyzését. Egyébként libazúzát valószínűleg még sohasem ettem. Talán kicsi gyerekként mégis.