2015. november 26., csütörtök

Kivételes adventi programok a Várkert Bazárban
Sajtótájékoztató keretében mutatták be a Várkert Bazár első adventi programsorozatát 2015. november 25-én. A rendezvényen elhangzott, hogy a helyszín különleges karácsonyi vásárral, rendhagyó programokkal és adománygyűjtéssel várja a látogatókat az ünnepi készülődés időszakában, továbbá itt kap helyet Európa legnagyobb adventi gyertyainstallációja.
A Várkert Bazár adventi programsorozatát Dr. Puskás Imre, a Miniszterelnökség kulturális örökségvédelemért felelős helyettes államtitkára, valamint Gyutai Csaba, a Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője ismertette. Az év legszebb időszakában a megújult Várkert Bazárban idén első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal szervez adventi rendezvénysorozatot a Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. - mondta el Gyutai Csaba, az intézmény      ügyvezetője.   A négy adventi hétvégén ingyenes interaktív gyermekprogramokkal, adventi vásárral, kézműves foglalkozásokkal, táncelőadásokkal, koncertekkel készülnek a Várkert Bazárban, továbbá a Citadellán rendezett karácsonyi vásár is várja az érdeklődőket - tette hozzá az ügyvezető.„Csodálatos azt látni, hogy ez az impozáns kulturális tér nem csak látványában gyönyörködtet minket, hanem a színvonalas programok, kiállítások megtöltik élettel a helyszínt" - méltatta a megújult helyszínt Dr. Puskás Imre, a Miniszterelnökség kulturális örökségvédelemért felelős helyettes államtitkára. A társadalmi felelősségvállalás és a szolidaritás kiemelten fontossá válik a karácsony közeledtével, az advent időszakában - tette hozzá. Elmondta, hogy a rászorulók és nélkülözők megsegítésére a Várkert Bazár adventi programsorozatának részeként minden vasárnap az Ökumenikus Segélyszervezet és Dévai Szent Ferenc Alapítvány adománygyűjtést tart.
A számos különböző program mellett Európa legnagyobb adventi gyertyainstallációja is megtekinthető lesz az épület előtt. Az egyedülálló installációt a Hello Wood alkotócsoport készíti el, a legnagyobb gyertya hét és fél méter magas lesz. A gyertyákat felfüggesztett falécek veszik körbe, amik szélharangként működnek majd; az érdeklődőket a monumentális gyertyák különleges hang- és fényhatással is várják - mondta el Ráday Dávid, a Hello Wood művészeti igazgatója, társalapítója. A gyertyák mellett kap helyet a Várkert Bazár karácsonyi vására, ahol gasztronómiai ínyencségeket, forró csokoládét, forralt bor kínálnak az árusok.
Az adventi programsorozatot a Nemzeti Táncszínház Holle anyó című táncelőadása nyitja november 29-én. December 6-án a Virtuózok viadala várja az érdeklődőket, december 13-án a Sárik Péter Trió Band, december 20-án Pál István Szalonna és családja, barátai zenélnek majd a közönségnek, kísérővendégek a Fölszállott a páva gyermekversenyzői.

http://www.varkertbazar.hu/hu/programok/adventi-vasarnapok-a-varkert-bazarban  

Nincsenek megjegyzések: