2015. november 24., kedd

Ízek nyomában




Megjelent Mautner Zsófi és Széll Tamás Ízek nyomában című szakácskönyve a Lidl Magyarország gondozásában, melyet az áruházlánc hűséges vásárlói ajándékként kaphatnak meg az adventi időszakban. 



Az Ízek nyomában című receptgyűjtemény 104, Lidl alapanyagokból gyorsan, könnyen és kényelmesen elkészíthető ételreceptet tartalmaz, különlegessége, hogy hazánkban egyedülálló módon, 200 000 példányban került kiadásra. Az áruházlánc célja ugyanis a szakácskönyvvel is az, hogy tovább népszerűsítse az otthonfőzést. A vállalat szeretné, ha minél több magyar háztartásba, konyhába eljutna a kiadvány, ennek érdekében ajándékba adja azt hűséges vásárlóinak, karácsony alkalmából. 

A gyönyörűen illusztrált, exkluzív receptgyűjtemény nagyszerűen mutatja be azt a kétféle stílust, kétféle konyhát és világot, amit Tamás és Zsófi képvisel. A könyv születése egy éves múltra tekint vissza, akkor indult el a Lidl otthonfőzést népszerűsítő kampánya, melynek keretében a magyar gasztronómiai élet két meghatározó szereplője nyújt házi praktikáikkal és receptjeikkel segítséget a főzni szeretőknek. A szakácskönyv a lidlkonyha.hu oldal válogatott receptjeit fogja egy csokorba.

A Lidl hűségprogramja november 19-én indult, melynek keretében, aki összegyűjti az 5 db, 6000 Ft. feletti vásárlásért járó hűségmatricát, gazdagabb lesz az ajándék szakácskönyvvel. A kiadvány forgalomba nem kerül, kizárólag a Lidl adventi hűségakciója keretében kapható meg az üzletekben.

Ízelítőnek 1 recept a 104-ből:

Sütőtökös rizottó mini húsgombóccal

Hozzávalók:

- Húsfarm darált sertéshús 50 dkg
- Tojás, kisebb méretű 1 db
- Fokhagyma, finomra aprítva 1 fej
- Petrezselyem, finomra aprítva 1 csokor
- Primadonna extra szűz olívaolaj a tepsi kenéshez                   
- Castello étkezési só ízlés szerint
- Kania bors ízlés szerint
- Balzsamecet 4 ek.
- Pilos vaj 3 + 3 dkg
- Primadonna extra szűz olívaolaj 3 ek.
- Vöröshagyma, finomra aprítva 1 fej
- Golden Sun rizs 25 dkg
- Fehérbor 1,5 dl
- Alaplé vagy leszűrt húsleves 8 dl
- Sütőtök, felkockázva, megsütve 50 dkg
- Lovilio parmezánsajt, reszelve 6 dkg
A tetejére: Primadonna extra szűz olívaolaj 1 ek.

Elkészítés

A húsgombócokhoz összekeverjük az összes hozzávalót, és diónyi gombócokat formázunk. 200 °C-os sütőben 15 perc alatt megsütjük. Tálalás előtt egy serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk a balzsamecetet, és erős lángon átpirítjuk, hogy a balzsamecet sziruposan bevonja.
A rizottóhoz a fele vaj és olívaolaj keverékén üvegesre dinszteljük a finomra aprított hagymát. Hozzáadjuk a rizst, átforgatjuk, hogy a zsiradék egyenletesen befedje. Ekkor hozzáöntjük a fehérbort, és megvárjuk, hogy teljesen elpárologjon. Ekkor hozzáadjuk a húsleves ¼ részét. Takarékra vesszük a hőt, és állandó keverés mellett addig főzzük, amíg a rizs teljesen felszívja. Ezt a folyamatot ismételjük, tehát merőkanalanként, lassan adagoljuk az alaplevet, és közben folyamatosan keverjük, így kapjuk a megfelelő, krémes állagot. A legvégén hozzáadjuk a sütőtökpürét (ehhez előzőleg felkockázzuk, sütőben puhára sütjük, végül pürésítjük a tököt), valamint a reszelt parmezánt. Tálalás előtt közvetlenül hozzáadjuk a vaj másik felét is. A balzsamecetes, mázas, mini húsgombóccal tálaljuk.

Jó étvágyat!

http://www.lidlkonyha.hu
www.lidl.hu


Lantai József - EuroAstra

Nincsenek megjegyzések: