2015. november 23., hétfő

Pécsi programajánlatok





November utolsó hetére is gazdag kulturális programokat kínál a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. Pécsre látogat az Art Moments, aztán Harcsa Veronika, majd kubai koncertshow-t tekinthetnek meg, és nem utolsó sorban ünneplik a 15 éves a pécsi világörökséget. 



2015. november 24. 18.00
Art Moments Pécs   
Zsolnay Kulturális Negyed - E78 - Kemence Galéria        
Az Art Moments két programmal készül Pécsre: a design jegyében a „Cégér - jó bornak tervezz címkét!" alkotói elmúlt három évének legjobb címketerveiből felvonultató kiállítással, illetve az AMS nemzetközi művészeti programja, a Zenith Art Exchange keretében egy csoportos kiállítás keretében öt, hazájában neves kuvaiti fotóművészt mutat be. A válogatás az Art Moments idei „Art Around Us" témájára reflektál, amely a hétköznapok szépségét igyekszik megmutatni, legyen szó emberekről, épített környezetről vagy természetről - teszi mindezt egy távoli kultúra látcsövén keresztül.

2015. november 28. 10.00
15 éves a pécsi világörökség
Cella Septichora Látogatóközpont
A pécsi Világörökségi helyszín történetében 2015 évforduló, hiszen épp 15 éve, hogy Pécs/Sopianae késő római, ókeresztény temetője felkerült az UNESCO Világörökségi Listájára. Erre emlékezve 2015. november 28-án izgalmas programokon vehetnek részt az érdeklődők. Ezen a napon kedvezményes belépőjeggyel, az ókori Sopianae mindennapjait megelevenítő örökségműhelyekkel, forralt boros sétával, római ízekkel, és csúcsélményként Závada Péter költő zenés slam poetry előadásával várják a házigazdák a Cella Septichora Látogatóközpontba betérőket. A magyarországi világörökségi helyszínek közül a pécsi ókeresztény temető az egyetlen, amely kultúrtörténeti kategóriában nyert felvételt az UNESCO világörökségi listájára. A kerek évforduló alkalmából színes programokkal lehet a közönség is része az ünnepi eseménynek.

2015. november 28. 20.00
Metronóm Jazz Klub: Harcsa Veronika - Gyémánt Bálint Duo          
Zsolnay Kulturális Negyed - E78 - Koncertterem  
Harcsa Veronika énekes és Gyémánt Bálint gitáros a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszékén voltak osztálytársak. Egyikük Brüsszelben, másikuk Oslóban tanult tovább, mégis egymás legfontosabb zenésztársai lettek. Együttműködésükhöz eddig két Fonogram-díj, öt lemez és számtalan fontos koncert kötődik. Kezdetben az énekesnő quartet-jében és a Bin-Jip nevű kísérleti elektronikus projektben zenéltek együtt, duóként két éve dolgoznak aktívan. Közös lemezük a Lifelover 2013 októberében telt ház előtt debütált a Művészetek Palotájában, valamint hallhatta a pécsi közönség is a Kodály Központban.

2015. november 29. 19.00
Habana Social Club - Realmente Cuba Koncertshow   
Zsolnay Kulturális Negyed - E78 - Koncertterem  
Aki járt már Kubában, átélhette azt a páratlan életérzést, amit egy-egy kubai zenekar élő fellépése nyújt, hiszen felejthetetlen, semmihez sem hasonlítható, különleges élmény. A rendkívül sok megpróbáltatáson átesett nép életösztöne - a rengeteg könny és fájdalom ellenére - töretlen, minden pillanatban az élet feltétlen szeretetét, a boldogság keresését hirdetik, és a kubaiaknak a zene és a tánc jelentik az utat a boldogsághoz. Minden daluk egy élet igaz története, olyan egyedülálló előadásmódban, amely a közönséget magával ragadja és elrepíti a karibi szigetre. A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a Habana Social Club zenekar 2016 januárjában egy 80 állomásos latin-amerikai turnéra indul, de előtte - 2015 telén Magyarországon koncertezik. A Habana Social Club a kubai és a latin-amerikai sajtó szerint is, méltó utódja a Buena Vista Social Clubnak, legalább annyi fülbemászó slágerrel, mint elődje. A Buena Vista Social Club 2014-ben az Adios Tour keretében búcsúztatta el közönségét, és ezt követően tovább nőtt a Habana Social Club népszerűsége.

http://zskn.hu
 

Nincsenek megjegyzések: