2015. november 18., szerda

Ég a gyertya, ég




Ez az év is gyorsan eltelt, már novembert írunk. Lassan itt az ünnepi készülődés időszaka.  Ez az időszak a legvarázslatosabb az évben, ilyenkor mindenki egy kicsit újra gyerek lesz és hisz a csodákban, az egész világot átjárja és összefogja a szeretet.  Előkerülnek a karácsonyi dekorációk, amitől nemcsak az otthonunk, de a lelkünk is ünnepi hangulatba öltözik. 

Mindenki mást szeret az ünnepekben. Vannak, akik jobban élvezik az adventi nyüzsgést, mint magát a Szentestét és Karácsony napját. Vannak olyanok, akik a szeretteikkel eltöltött órákat várják egész évben, és vannak olyanok is, akik azt szeretik a legjobban, ha elmerülhetnek a fények és illatok kavalkádjában, és magukba szívhatják a különböző érzékszerveikre ható karácsonyi hangulatot. Azt pedig már a gyerek is tudják, hogy a karácsonyi hangulat lényege: a gyertyafény, és a karácsonyi illatok!

A gyertyafény már szenteste előtt is meghitté, ünnepivé varázsolhatja otthonunkat. Néhány jól elhelyezett gyertya pedig önmagában, dekorációs elemként is megállja a helyét. A színes gyertyák fénye nem csak otthonunkat színezi át, de hangulatunkra is jótékony hatással van. A gyertyák édes vanília, fahéj és sütemény illata pedig gyermekkorunk karácsonyát idézi meg, lecsendesítve ezzel minket, kisimítva lelkünk hullámait. A legújabb szín-, és illatváltó gyertyák egyedülálló módon egyszerre kényeztetik több érzékszervünket, és számtalan illatvariációi közül bárki könnyedén megtalálhatja az ízléséhez legközelebb álló harmóniavilágot. Ezért ha karácsony közeledtével úgy érzi, hogy valami még hiányzik az ünnepi hangulatból, rakjon ki néhány gyertyát vagy készítsen saját kezűleg gyertyából és díszekből összeállítást az asztalra, polcokra.  A hangulatos gyertyafény majd megteszi hatását, elűzve a zord téli hideget és a világ minden gondját-baját.

Fahéj illatú asztali díszek

Néhány különböző méretű gyertyát rakjon körbe fahéj rudakkal, majd tekerje körbe spárgával, vagy vékony dróttal. Néhány szegfűszeget is beszúrhat a fahéj rudak közé. Használhatja egyenként, vagy tálra rakva kompozícióként őket. Amikor a gyertya ég, a fahéj-szegfűszeg kombinációja a nagyi süteményére emlékeztető illattal árasztja el a lakást.

Óriás mécses 

Egy nagy átlátszó üveg edénybe vagy vázába helyezzen el egy üvegpoharat, abba pedig egy gyertyát. A két üveg edény közötti üres teret töltse ki kisebb méretű színes gömb díszekkel vagy dekor kaviccsal. A gyertya fénye szépen átvilágít majd rajta!

Illatos gyertyatartó narancsból

Kaparja ki a kifényezett gyümölcs belét annyira, hogy a gyertyát bele tudja állítani. Hogy stabilan álljon, az üres teret öntse tele rizzsel. Szurkáljon a gyümölcs külső héjába szegfűszeget! Aki kreatívabbnak érzi magát, valamilyen karácsonyi motívum formájában szúrhatja a fűszert a narancsba, legyen az hóember, karácsonyfa vagy csengettyű. Ez a dísz nem csak szép, hanem nagyon kellemes illatot is áraszt. Az illat intenzitását fokozhatjuk, ha kreációnkat meleg radiátorra helyezzük.

Adventi koszorú kicsit másképp

Nagyon egyszerűen mutatós adventi koszorút is készíthetünk, amihez nem kell mást tennünk, mint egy szép téglalap alakú tálon elrendeznünk 4 gyertyát, és pár fenyőágat. Egyedivé varázsolhatjuk koszorúnkat, ha különleges, színét és illatát is változtató gyertyákat használunk hozzá.

Dekoratív illatgyertyák örök romantikusoknak, borzasztóan elfoglaltaknak, személyesen Önnek

Akkor se keseredjen el, ha nem ér rá díszítgetni a lakását, vagy nem érzi magát elég ügyesnek ahhoz, hogy saját ünnepi dekorációt készítsen! Sétáljon el az első szupermarketig, ott biztosan kedvére válogathat a különböző színű és illatú gyertyák között. Egy dekoratív, képekkel megfestett kehely, egy ezüstszínű fedél, elegáns forma biztosan magára vonzza a tekintetét. Abban is biztos lehet, hogy a kedves illatot is megtalálja a rendkívül széles választékban.
A téli, ünnepi díszítések megvalósításához válogasson az Air Wick illatgyertyái között ahol biztosan megtalálja kedvenc illatát és a gyertyát, ami leginkább illeszkedik az otthon hangulatához!

www.airwick.hu


Lantai József - EuroAstra

Nincsenek megjegyzések: