2014. december 8., hétfő

Illényi Katica Adventi Koncert

llényi Katica Adventi Koncert Pécsett. A Liszt-díjas hegedűművésznő 2014. december 15-én a Kodály Központban tart nagyszabású koncertet a Győri Filharmonikus Zenekar közreműködésével. Az országos ünnepi turné keretében a pécsi előadás mellett a győri, soproni, tatabányai és budapesti közönség is részesül ebben az egyedülállóan színes és felemelő koncertélményben.

Illényi Katica hazánk egyik legnépszerűbb, nemzetközi szinten is elismert hegedűművésze, aki egyedülálló ízléssel és színvonalon ötvözi a klasszikus zenei irodalom alkotásait a jazz és a könnyedebb műfajok világslágereivel. A művésznő sokszínűségét mutatja, hogy a hegedülés mellett énekelni, sőt mi több szteppelni is láthatjuk őt a színpadon, és megszólal egy csodálatos ünnepi dallam is a világ legkülönlegesebb hangszerén, a thereminen - melyen érintés nélkül, a levegőben tett karmozdulatokkal lehet zenélni -, és az előadás után a közönség is kipróbálhatja.
Illényi Katicát az Ankarai Bilkent Szimfonikus Zenekar és a Varsói Operaház Zenekara után itthon a nagyszerű Győri Filharmonikus Zenekar kíséri. Többéves együttműködésük során számos sikeres koncertet adtak többek között a Művészetek Palotájában Budapesten és Győrben, a Richter teremben. Az előadás karmestere Silló István, aki a Győri Filharmonikus Zenekarral és Illényi Katicával is hosszú ideje dolgozik együtt, és Illényi Katicához gyermekkori barátság valamint a konzervatóriumi és zenekadémiai évek is fűzik.
A Liszt-díjas előadóművész repertoárjában Bartók, Kodály, Liszt, Weiner Leó, Csajkovszkij vagy Gershwin alkotásai teljes összhangot alkotnak Morricone, John Williams műveivel vagy Edith Piaf slágereivel. Magyarországon először tűzi műsorára Wojciech Kilar világhírű lengyel zeneszerző „Valse" című alkotását, amely az Andrzej Vajda által rendezett „Ígéret földje" című film főcímdala.
„ Ez a különösen szép és lélekemelő darab a karácsonyi hangulatban felerősíti az elfogadáson és kölcsönös tiszteleten alapuló közeledést ember és ember között, földi és égi viszonylatban is. Számomra a muzsika különösen felemelő élményt nyújt az adventi időszakban, amikor mindenki arra készül, hogy megajándékozza szeretteit. Az én ajándékom ez a koncertsorozat, amire úgy készülök, mint aki legféltettebb ajándékait csomagolja be színes karácsonyi papírba, és izgalommal tölti el az az időszak, amíg átadhatja ezt az ajándékot." - Illényi Katica.
2014. december 15. 19:00 óra
Illényi Katica Adventi Koncert
Közreműködik a Győri Filharmonikus Zenekar
Karmester: Silló István
Kodály Központ
Pécs, Breuer Marcell sétány 4.
www.illenyikatica.hu

Nincsenek megjegyzések: