2014. december 29., hétfő

Apropó szerelem -Januártól a mozikban

A Roxanne és az I.Q. - A szerelem relatív rendezője, Fred Schepisi a sármos Clive Owen (Anyátlanok, Közelebb) és a gyönyörű Juliette Binoche (Csokoládé, Az angol beteg) főszereplésével készítette el legújabb romantikus vígjátékát.
A Torontó Nemzetközi Filmfesztiválon debütált Apropó szerelem minden képkockája és minden szava arról árulkodik, hogy életünk két legnagyobb mozgatórugója még mindig a művészet és a szerelem.
Jack Marcus (Clive Owen) és Dina Delsanto (Juliette Binoche) egykoron tehetséges művészek voltak, ám az idő nem nekik dolgozott. Mára a férfi tökéletes írói válságba süllyedt, míg a nőt egyre súlyosabb reumatológiai betegsége gátolja az ecsetvezetésben. Jelenleg így mindketten tanárként dolgoznak ugyanabban az iskolában, s még akár ki is alakulhatna közöttük valami...
Ha nem törne ki ehelyett a totális háború!
Jack zokon veszi, hogy Dina azt tanítja diákjainak, a szavak csapdába csalnak és hazudnak, s csak a képek képviselnek valódi értéket. A két tanár felsorakoztatja seregeit, a harcban pedig előbb-utóbb az iskola minden tanulójának és dolgozójának állást kell foglalnia.
Pedig már majdnem szerelem volt...
Szereplők: Clive Owen, Juliette Binoche,
Bruce Davison, Navid Negahban, Amy Brenneman, Valerie Tian
Forgatókönyv: Gerald Di Pego
Operatőr: Ian Baker
Producer: Curtis Burch, Gerald DiPego
Executive Producer: Nancy Rae Stone
Rendező: Fred Schepisi
2015. január 1-jétől a hazai mozikban.
https://www.youtube.com/watch?v=UA9YQVhGWJA
Lantai József -EuroAstra

Nincsenek megjegyzések: