2014. december 21., vasárnap

Az Amadinda együttes és Presser Gábor szilveszteri koncertje.


2014 szilveszterének éjszakáján az Amadinda és Presser Gábor több év után visszatér a megújult Zeneakadémia Nagytermébe, hogy a közönséggel együtt ünnepeljen. Ismét útjára indul a „zenevonat", vidáman zakatolva hegyen-völgyön át, bebarangolva a zenetörténet kimeríthetetlenül gazdag és változatos korszakait.


...csak a zene, a zene, a zene kell...
A már hagyománynak számító óévbúcsúztató-újévet köszöntő koncert egyik legfőbb vonzerejét azok a produkciók jelentik, melyek ritkán, vagy soha nem hangzottak még el, vagy kizárólag egyszer, ezen a koncerten hallhatóak. A közönség csaknem másfél évtizede tartó érdeklődésére jellemző, hogy a koncertek évről évre telt házak előtt zajlanak, sokan már hetekkel-hónapokkal az újabb koncert előtt biztosítják helyeiket.

Az első rész hagyományosan az Amadinda repertoárjának legnépszerűbb darabjaiból épül fel. Az éjfél előtti perceket Johann Sebastian Bach zenéje, az utolsó óévi pillanatokat az Amadinda gongjainak zúgása tölti ki.

Míg a koncert első felét igen pontosan meg kell tervezni - hiszen elképzelhetetlen lemaradni az éjfél pillanatáról - a második rész már jóval kötetlenebb, időtartama függhet a közönség akaratától is. A második rész a megismételhetetlen pillanatoké. Az újév első produkciója hagyományosan egy Strauss polka, majd színpadra lép az est másik házigazdája, Presser Gábor. Az idei vendég a legutóbbi, 2006-os zeneakadémiai szilveszterhez hasonlóan Karácsony János lesz. Az idén 30 éves Amadinda, Presser és Karácsony együttműködése immár negyedszázados: 1989. június 2-án léptek együtt először színpadra ugyanitt a Drum Street Blues bemutatója alkalmából, melyet Presser Gábor az együttesnek komponált.
A számtalan ütőhangszerrel, zongorával és gitárral felpakolt „zenevonat" végül az erre az alkalomra áthangolt LGT számokkal ér a végállomásra.

Újdonság, hogy a 22.45-kor kezdődő koncert jegyárai között idén a VIP-kategória is szerepel - a boldog VIP-jegytulajdonosok a koncert után jegyük felmutatásával a Zeneakadémia színfalai mögött együtt ünnepelhetnek a fellépőkkel...

A nagy érdeklődésre való tekintettel a hagyományos 22.45-kor kezdődő koncert mellett egy „második", 19.00-kor kezdődő előadásra is vásárolhatóak már jegyek a jegy.hu oldalon.

2014. december 31. (szerda), 19.00 és 22.45
Az Amadinda együttes és Presser Gábor szilveszteri koncertje
Sztárvendég: Karácsony János
Zeneakadémia, Nagyterem

http://www.amadinda.com/
http://pressergabor.hu/

Nincsenek megjegyzések: