2019. május 8., szerda

2019-2020-as évad bemutatói az Újszínházban
.

Hamarosan véget ér az idei színházi évad, az Újszínház társulata pedig már izgatottan készül a következő évi bemutatókra. A darabok között lesz dráma, vígjáték és természetesen a gyermekekre is gondolnak.


Herczeg Ferenc: Kék róka
Tervezett bemutató: 2019. október
Színjáték a házastársi hűtlenségről, az egymásba vetett bizalomról, annak hiányáról. Hogyan lesz egy házasságból szerelmi háromszög? Vagy négyszög? Esetleg ötszög? A derűs komédia hátterében nagyon is komoly kérdések merülnek fel az élet egyik legbonyolultabb társasjátékáról, a párkapcsolatról.
Rendező: Csiszár Imre
Főbb szerepekben: Gregor Bernadett, Nemes Wanda, Lux Ádám, Mihályi Győző, Nemes Wanda

Fésűs Éva: A palacsintás király
Tervezett bemutató: 2019. október
A palacsintát mindenki szereti! Nincs ezzel másképpen Tóbiás király sem, Dínom-dánom ország uralkodója. Ennek köszönhetően az udvari főszakács, Derelye igen nagy befolyással bír az udvarban és hatalmával bizony csúnyán visszaél. Szerencsére azonban Éliás királyfi és Csöröge, az udvari bolond leleplezi a zsivány séfet és ahogy ez a mesékben lenni szokott minden jó, ha a vége jó.
Rendező: Háda János

Herczeg Ferenc: Az élet kapuja
Tervezett bemutató: 2020. február
Herczeg Ferenc zseniális érzékkel mutatja be a meghatározó történelmi események hátterében húzódó történéseket. Az élet kapuja című regényt háromszor jelölték Nobel-díjra. A színhely ezúttal Róma, ahol Bakócz Tamás a pápai tiara egyik lehetséges várományosa.  Miért fontos Magyarország számára, hogy az érsek elegendő szavazatot gyűjtsön? Kiknek az érdeke, hogy Bakócz elbukjon? Miért jelenti Róma ebben az időszakban hazánk számára az élet kapuját? Lebilincselő történelmi példázat, újabb nagyerejű alkotás Herczeg Ferenctől.

Rendező: Nagy Viktor

VII. Keresztény Színházi Fesztivál
„Egyre többen kíváncsiak az Újszínház szakrális programsorozatára, amelyet jövőre már hetedik alkalommal hívunk életre. Bízunk benne, hogy közönségünk érdeklődésének köszönhetően jövőre is minden előadás teltházas lesz, éppúgy, mint az idei évadban!”


Forás: EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: