2016. március 14., hétfő

Retro Édesség és Marcipán Fesztivál




Március 14-15-én első alkalommal kerül megrendezésre a Retro Édesség és Marcipán Fesztivál az Erzsébet téri Akvárium Klubban. A rendezvény elsődleges célja az igazi marcipán bemutatása és népszerűsítése mellett közel 150 retro édesség felvonultatása. 



Mikor e sorokat olvassák, talán már megérkeztek az első látogatók és megmártóztak a szemet és nem utolsósorban az ízlelőbimbókat gyönyörködtető csodálatos marcipánok világában, hiszen hétfőn 10 órától már fogadják a vendégeket.

A fesztivál ötletgazdája a Királyi Marcipán az összes kézműves, egyedi marcipán bonbonjait elhozza, bemutatja. Szinte felsorolni is időigényes lenne a 67%-os mandulát tartalmazó és nagyon kevés hozzáadott cukorral készülő termékek listáját, de azért néhány különlegességet megemlítek, lesz itt a hölgyeknek Belga csokoládés mogyorós, Diós, Erdei szamócás, Áfonyás, Narancsos, Sztracsatellás, az uraknak Házi Barack Pálinkás, Szilva Pálinkás Villányi Vörösboros, Tokaji Aszús 2009, a gyerekeknek Bubble Gum, Málnás, Gesztenye és belga csokoládés ízű szív alakú. Egyedülálló ízvariációk.
És ez csak egy töredéke annak, amivel találkozni fogunk!

A marcipánok mellett természetesen nyalókák minden alakban, vattacukor, krumplicukor, tötkméz, puszedli, a múlt elfelejtett édességei és még számtalan meglepetés is van a szervezők tarsolyában.  

A fesztivál ingyenes, a szervezők kóstolókkal, és bemutatókkal is készülnek. 

Gyerekprogramok keretében arcfestés és bohócelőadás várja a kicsiket, a délutáni órákban hétfőn Szakonyi Milán, kedden Fekete István nyújt egy szál gitáros hangulatos zenei aláfestést a (remélhetőleg) temérdek édesség elfogyasztásához.

A fesztivált bátran meglátogathatják az ételallergiások és a cukorbetegek, hiszen laktózmentes és diabetikus termékekkel is készülnek a kiállítók.

2016. március 14-15 10:00 - 20:00
Retro Édesség és Marcipán Fesztivál
Akvárium Klub
(1051 Budapest, Erzsébet tér)

https://www.facebook.com/events/158778581172611
http://www.kiralyimarcipan.hu


Lantai József - EuroAstra

Nincsenek megjegyzések: