2016. március 3., csütörtök

Megújult a Pink Cadillac California




A hagyományos és különleges pizzák, naponta változó menük mellett többek között minőségi steaket zöldbab és sült reszelt krumplin kínáló Pink Cadillac  California megújulva nyitotta meg kapuit a múlt hét végén. Nevéből lemaradt a Pizzeria elnevezés, gondolva a széles skálájú ételválasztékra. Eddigi és leendő törzsvendégeit várja a hét minden napján az étkezőkben, éttermekben bővelkedő sétálóutcában, a Rádai utca 22-ben. 



Az itt lévő vagy bő kétésfél tucat meleg ételt kínáló helyek ranglistájának az első harmadában szeretnének lenni - meséli Berényi Dániel üzletvezető, aki vérbeli szakmabeliként vezeti az éttermet.
A  több mint húsz éve üzemelő Pink Cadillac Californiát a várban lévő Nemzeti Galéria büféjénak és éttermének az üzemeltetője, Körmendi Zsolt vette át vagy fél éve. Az igényeket és a divatot követve igyekszik egyensúlyt teremteni az ünnepélyes és hétköznapi kínálat között, így ajánlja - jogosan -, a Prágából érkező minőségi steaket (itthonról nem sikerült ezt a prémium minőséget biztosítani, csak a cseh fővárosból, családi kapcsolatoknak köszönhetően), ami puha és omlós. De ott illatoznak az eredeti, kövön sütött pizzák, vagy bő negyven féle, és a minőségi alapanyagokból megalkotott gyorsételek (hamburger és társai), a salátaköltemények és a desszertek.
Egy biztos: a kulináris élvezetek nem maradnak el ebben az amerikai - olasz irányt tükröző étteremben, persze a magyaros beütést (híres konyhánk különlegességei) nem nélkülözve .
Az helyiségek új belső kialakításában figyeltek arra, úgy legyen új, hogy megmarad a régi, azaz a hangulat megmaradjon. Akár  zártkörű partykat is lehet tartani  a légkondicionált harminc fős különteremben, mely ugyanúgy szolgálhat születésnapok, céges rendezvények mint ünnepélyes vacsorák megtartására. Ha meg más helyszínen szeretnék élvezni az étterem ínyencségeit, lehet kérni házhozszállítást is, akárcsak a fénykorban. Aki pedig nem válik meg kedvenc négylábú barátjától még egy vacsora erejéig sem, az a hamarosan nyíló teraszon fogyaszthatja el a választott finomságot. Egyre kell csak vigyáznia: meglegyen a békebírói képesítése... Ugyanis ha a kutyus éppen bal lábbal kelt fel, és esetleg rossz szemmel néz a szomszéd cicalányra, vagy fordítva, akkor apait-anyait be kell vetniük a gazdiknak.


Kép és szöveg: Bodrog Beáta - EuroAstra

Nincsenek megjegyzések: