2016. március 27., vasárnap

Húsvéti boszorkányos finn koktélok




Idén a sonka, torma, piros tojás és sütemény hegyek mellé Keresztes Ferenc néhány igazán különleges kreációt álmodott meg húsvétra. A Cafe the Paris világbajnok mixere a finnek kedvenc vodkájával ötvözte molekuláris koktéljait, amelyek az északi nép húsvéti szokásaihoz híven kissé boszorkányosra sikerültek. Íme a három fondorlatos recept!

Fekete gyöngyös vodka shot
  • 4 cl Finlandia vodka
  • por állagú alga
  • tintahal festék
Vodkában feloldjuk az algát, és a keveréket kalcium fürdőbe csepegtetjük. Amikor a kalcium megköti a külső kérgét, a gyöngyöket egy kanál segítségével kivesszük, és vodkával teli shotos pohárba helyezzük. 

Narancsos vodkakaviár
  • Finlandia vodka
  • frissen facsart narancslé
  • por állagú alga
  • tintahal festék
  • szervírozáshoz: japán kanál
  • díszítéshez: fekete ribizli
Narancslében feloldjuk az algát, összekeverjük a vodkával, majd a fúziót kalcium fürdőbe tesszük egy speciális félgömb kanál segítségével. Amikor a kalcium megköti a külső kérgét, japán kanálra helyezzük a kapszulákat. Díszítsük fekete ribizlivel.

Aranyló mangó hab vodkával
  • 4 cl Finlandia vodka
  • 10 cl prosecco
  • hideg espuma habkötő
  • 2 és fél cl mangó püré
  • 10 dkg friss mangó
  • por állagú alga
  • tintahal festék
  • díszítéshez: arany mangó pehely
Az alkotókat összeturmixoljuk, átszűrjük, majd hozzáadjuk a hideg espuma habkötőt. Ezt követően újra átturmixoljuk, és a keveréket 2 két órára hűtőbe tesszük, ez idő alatt megkötnek a gyümölcsrostok. Miután lehűlt, habszifonba töltjük, és talpas pohárba fújjuk. Arany mangó pehellyel díszítjük.

Egészségükre!

http://www.finlandia.com/en
 

Nincsenek megjegyzések: