2016. március 28., hétfő

Mesém 2016: „a gyerekek által írt mesekönyv”




Egy pályázat, amely embereket hoz össze. 2016-ban újra várja az alkotókat „Az én Mesémet adom neked" meseíró és illusztráló pályázat, amely immáron 10. esztendeje kerül meghirdetésére és továbbra is kreatív és fantáziadús gyermekeket szólít alkotásra, meseírásra és mesék illusztrálásra határon innen és túl.

Családok, barátok és gyerekek 2008-ban útjára indult különös kapcsolata ez, amely az akkor megjelent „Az én mesém (is benne van)" című könyv révén immáron egy több mint 20.000 fős alkotó közösséggé nőtte ki magát. Ennyi ember vett eddig részt abban a meseíró és illusztráló pályázat-sorozatban, amely 2006-ban kelt életre. Eredetileg egy óriási méretű, végtelen oldalszámú, évről-évre gyarapodó internetes mesekönyv volt a terv, melyből végül is a folyamatosan frissülő virtuális mesekönyvön túl, már a kilencedik kötet - színes, képes papírkönyv - is megszületett (ezek terjedelme az évek átlagában 400 oldal és példányszámuk csupán szűk 1000 darab), de maga a meseíró és illusztráló program a pályázattal és az olvasótáborral igen jelentős.

A mesem.hu honlap látogatottsága meghaladta a negyedmilliót, mintegy 100 országból.

Ez a mese program - családot, magyar nyelvet, hazát és emberi kapcsolatokat erősítő - pedagógiai gyakorlatot átadó kulturális kapocs gyermek és felnőtt között, határon innen és túl. A folyamatosan épülő közösséget a magyar nyelv írása és olvasása tartja össze - a mese, amely nélkül nem nőhet fel egy gyermek sem. A meseírási vágyat és megjelenés álmát, nyolc esztendő után is gondozza a szerkesztőség, aki kis lépésekkel ugyan, de halad új célja felé, melyben egy olyan irodalmi tehetséggondozó műhelyt kíván létrehozni, amelyben hagyományos módszereket, és a mai digitális világ adta lehetőségeket használva segítheti az ifjú tehetségeket.

Az utolsó könyvbemutatónak és díjátadó rendezvénynek a Petőfi Irodalmi Múzeum adott otthont. A rendezvény védnöke: Schanda Tamás, ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár volt. A rendezvény és a program megalkotója „Az én mesémet adom neked" (9) című könyv kiadója és fő támogatója a Ráth Lépcső Tudásközpont.

Jelentkezés a 2016-os ályázatra:

„Írjunk együtt mesekönyvet! Illusztráljunk együtt mesekönyvet!
a tehetséggondozó pályázatot idén is meghirdetjük, melyre korodnak megfelelő kategóriában jelentkezhetsz, akár Külön-külön a két felhívásra. Aki az íráshoz érez tehetséget, írjon mesét, aki mesét szeret olvasni és tud rajzolni, illusztrálja kedvenc meséjét!
Ha van köztetek mindkettőben tehetséges, akkor írjon és rajzoljon, de külön-külön adja be pályázatát, kategóriájának megfelelően!
I. 6-9 éves ; II. 10-13 éves ; III. 14-17 éves ; IV. 18+ éves

Pályázni kizárólag elektronikus úton lehet a www.mesem.hu honlapon.
Ha gyerek vagy, minden WEB-es felületre való regisztrálást beszélj meg szüleiddel, ezt is!
A pályaművek terjedelme:
körülbelül egy oldal, de ne legyen több, mint két oldal, mert ez a feltétel.
A meséket a feltöltést megelőzően a következőképpen mentsd el: [neved_mese címe] formában. (Word vagy Rich Text kiterjesztéssel, Times New Roman 12-es betűmérettel, normál sablon használatával.)
A mese feltöltésével és a pályázati feltételek elfogadását követően, beadtad a pályázatodat. Ezt követően az előre letöltött részvevői nyilatkozatot kinyomtatva, aláírva, postázd el címünkre! Az érkező munkákat folyamatosan töltjük fel a honlapra, hogy lásd mindenkiét, minősítsd ha van kedved, és rajzokat készíts hozzá, mert azok is belekerülnek a könyvbe az alkotó neve alatt. Az illusztrációkat csak később - ha már sok új mesét olvashattok - lehet majd feltölteni.
Mesekönyvetek 9. kötete valószínű, hogy 2016 őszén megjelenik, mint az előző években, és mi a bírálatot követően, a jó munkákat beszerkesztjük.

A mesék beküldési határideje: 2016. április 11-e - A magyar költészet napja.
Az illusztrációkat: 2016. április 4 - május 11-e között tölthetitek fel.

I. eredményhirdetés: Ki kerül be a 2016-os kötetbe? - 2016. május 6.
II. eredményhirdetés: Díjkiosztó és könyvbemutató ünnep - 2016 őszén.

Sok sikert, élvezzétek a játékot!"

http://mesem.hu
https://www.facebook.com/azenmesem

Lantai József - EuroAstra

Nincsenek megjegyzések: