2015. február 23., hétfő

Papparazzik
A történet két konkurens kaliforniai bulvárlapról szól. Az USA Today korrekt módon dolgozott, a fotózásokhoz mindig engedélyt kért, ellenben a National Enquirer lesifotósokat foglalkoztatott. Vállalták a pereket is, a büntetést játszva kifizették, az eladott magas példányszám bőven fedezte a többlet kiadásokat..

  Nicole, a sikeres, fiatal színésznő, korábban topmodell és Miss America harmadik helyezett,  imádta a természetet. Beverly Hills-i házának kertjében szeretett kikapcsolódni a nehéz forgatások után. Pátyolgatta a virágokat, bokrokat, hallgatta a madarak hangját. Forrónadrágban, pólóban és kertészsapkában. De pihenését, életét megkeserítették a National Enquirer papparazzijai.

  A kertből kikergette őket a biztonsági őr, de a kerítés, vagy  a környező villák tetejéről, magas fákról, helikopterről állandóan fényképezték, méteres teleobjektívekkel. Különösen amióta a színésznő egy éve megkapta a Grammy-dijat és Oscar-díjra is jelölték. Könyörgött menedzserének, hogy csináljon már valamit a vérszívók ellen.

  Néhány nap múltán a menedzser titokzatos arccal lépett be Nicolehoz. Van egy ötletem művésznő, valószínűleg beválik. És a fülébe súgott valamit. Nem lesz ebből baj? Már hogy lenne! Még fizet is érte az USA Today  főszerkesztője, egyeztettem vele. Ha a művésznő egyetért, megrendelem a kellékeket, egy nap alatt szállítják. 
          *               
  Sikerült, Jack? - kérdezte  a rovatvezető. Igen, főnök, készítettem a kis Nicoleról negyven képet. A kertben szöszmötöl forró nadrágban, pólóban.. Az olvasók el lesznek bűvölve. A rovatvezető rápillantott a képekre. Figyelj, Jack! Meg vagy bolondulva? Miért főnők, nem tetszenek? Borotbaélesek. És ezek az idomok.... Hát ha borotvaélesek, nézd meg még egyszer kisfiam. Uramisten főnök, erre nem számítottam!
                                                                              *
  A képeken a gyönyörú színésznő volt látható. Valóban forró nadrágban, sildes sapkában és polóban. A sapkán, a póló mindkét oldalán, még a nadrág hátsó felén is hatalmas betükkel ez állt: USA Today. Amerika legnépszerübb képeslapja. Megvette már az e hetit?

Láng Róbert -EuroAstra


Nincsenek megjegyzések: