2015. február 16., hétfő

Országos Étterem Hét



.


3 fogásos menük 3.300 Ft-tól Magyarország TOP éttermeiben. Idén tavasszal folytatódik az Országos Étterem Hét rendezvénysorozat. A rendezvényre előzetesen február 25-től lehet on-line asztalt foglalniuk az érdeklődőknek a www.etteremhet.hu weboldalon. A legutóbbi, 2014-es őszi Étterem Hét ismét nagyon sikeres volt, összesen 23.000 vendég jelent meg a résztvevő éttermekben.


Mi is az az Étterem Hét?
Magyarország TOP vendéglátóhelyei az Étterem Héten rendkívül barátságos áron, 3.300.- forinttól kínálják a háromfogásos ebéd- és vacsoramenüiket, a résztvevő közép- és felsőkategóriás éttermek országszerte, március 16. és 22. között - FIX 3.300 Ft-tól (szervízdíjjal együtt). A résztvevő éttermek mindegyike igyekszik saját konyhájának legjavát bemutatni, a vendégeknek ínyenc és változatos ételeket felszolgálni.

A 2015. tavaszi Étterem Hét újdonsága: a vendégek részéről régóta nagy igény van arra, hogy a legdrágább, csúcskategóriájú alapanyagokkal dolgozó éttermek kiemelt minőségű menüt kínáljanak. Ez most megvalósul: az ún. Prémium menük ára: 4.900.- Ft lesz. A programban résztvevő éttermek kb. 20-25 százaléka kínál majd Prémium menüt, a többi étterem továbbra is a 3.300.- forintos kategóriában indul.

Néhány érdekes és hasznos tudnivaló:
- A kedvező ár a szervízdíjat is tartalmazza.
- Az éttermek kínálatuk legjavát ajánlják vendégeiknek: többnyire 3-4 féle előételből,
  főételből és desszertből választhatnak az ízek kedvelői.
- A programban több olyan étterem is részt vesz, amely szerepel 'Az 50 legjobb
  magyarországi étterem' listájában (több hazai gasztro kiadvány alapján).
- A magas színvonalat Michelin ajánlással rendelkező éttermek is garantálják
  (pl.: Aranyszarvas bisztró, ARAZ étterem, La Perle Noire étterem, Le Bourbon étterem - Le
  Meridien, Paris-Budapest étterem, Pesti Disznó bisztró, Rickshaw étterem).
- Az alkalomhoz olyan éttermek is csatlakoztak, amelyek az év folyamán semmilyen más
  gasztronómiai eseményen nem szerepelnek.
- A rendezvény népszerűségét jelzi, hogy az elmúlt években megsokszorozódott az
  érdeklődők száma: a legutóbb rekordszámú, 23.000 látogató választott a magas szintű
  kínálatból (2011-ben még csak 4.427 volt a vendégek száma).
- A résztvevő vendégek többsége azt nyilatkozta: azért választották a program kínálatát, hogy
  új vendéglátóhelyeket ismerjenek meg, így gazdagodjanak új élményekkel, tapasztalatokkal.
- A válaszok szerint a vendégek kb. 90 százaléka a kedvezményes időszakon kívül is
  visszalátogatna az általa választott éttermekbe.
- A minőségi vendéglátás miatt az Étterem Hét programjára kialakított szabad helyek száma
  limitált, így az elmúlt évek tapasztalatai szerint az érdeklődőknek érdemes minél hamarabb
  asztalt foglalniuk a www.etteremhet.hu weboldalon.
- A vendég az asztalfoglalás elküldése után azonnali visszaigazolást kap e-mailben a foglalás
  sikerességéről. Személyes, illetve telefonos megkeresés útján nem lehet asztalt foglalni, a
  rendszer csak az online foglalásokat regisztrálja a fenti weboldalon.
- Az Országos Étterem Hét jó alkalom arra, hogy bárki megismerhesse a vendéglátás emelt
  szintjét, amelybe a legtöbben ritkán kóstolnak bele.

A magasabb menüárral induló éttermek szigorú rostán esnek át.
Elsődleges szempont a minőség, az étterem helyezése különböző gasztro szaklapok alapján és persze egy olyan 3 fogásos menü kialakítása, ami arányaiban véve legalább akkora előnyt biztosít a vendégek számára, mint a 3.300 Ft-os kategóriában induló éttermeké.

„A legutóbbi Étterem Hét végén 1.600 vendég küldte vissza a kérdőívünket, melyben azt is megkérdeztük, hogy mely éttermeket látnák Önök szívesen a programban. A válaszaikat maximálisan figyelembe véve további új éttermek jelennek meg márciusban, melyek közül néhányan az új, illetve néhányan a régi árkategóriában indulnak." (DiningCity)

Néhány új résztvevő (eddig) 2015-ben:
Barabás étterem (Debrecen), FIRE Churrascaria étterem, Fricska étterem, Hachapuri grúz étterem, Jókai Bisztró (Pécs), Itoshii japán étterem, Locavore étterem, Olíva étterem, Rickshaw étterem (Corinthia Hotel Bp.), Rudas étterem, Vár: a Speiz étterem...stb.

A 2015. tavaszi Étterem Héten az új résztvevők mellett továbbra is megjelennek majd az olyan nagy kedvencek, mint:
La Perle Noire étterem, Manna étterem, ARAZ étterem, Trattoria Mamma, Spoon és Vogue hajó, VakVarjú éttermek, nU bisztró, Fuji japán étterem, Kistücsök étterem (Balatonszemes), IKON étterem (Debrecen)...stb.

FIGYELEM!
Asztalfoglalás CSAK a www.etteremhet.hu weboldalon lehetséges!
A minőségi vendéglátás érdekében helyek korlátozott számban lesznek elérhetőek.

www.etteremhet.hu

Nincsenek megjegyzések: