2015. február 21., szombat

Egy igazán jó kávé bearanyozza a napunkat





A kávé igazi szerelmeseinek nem kell külön okot találniuk, hogy miért szakítsanak pár percet a legnagyobb rohanás közben is arra, hogy egy csésze feketét elkortyolva félretegyék a mindennapok gondjait, és kicsit feltöltődjenek, aztán újult erővel folytassák aznapi teendőiket. Ez különösen igaz akkor, ha autóvezetés közben szeretnénk magunkat felfrissíteni.  Ezért fordít kiemelt figyelmet a Shell arra, hogy töltőállomásain képzett személyzet által felszolgált, frissen főzött, minőségi olasz kávékülönlegességekkel várja az úton lévőket.

Mivel a kávé fokozza a szívműködést, tágítja az agyi ereket, és serkentő hatással van a központi idegrendszerre, segít összpontosítani és elűzi az álmosságot. Élénkítő hatása, amely évezredek óta ismert, különösen hasznos lehet olyan helyzetekben, amikor fokozott figyelemre van szükség. Nem véletlenül állunk meg egy-egy csészére, ha úton vagyunk. Az igazi ínyenceknek azonban természetesen ilyenkor sem mindegy, hogy milyen kávét fogyasztanak.
Jó hír, hogy a magyarországi Shell töltőállomások több mint felén eredeti olasz, főzött kávé várja a felfrissülni vágyókat a Caffé Perté egyedi kínálatának köszönhetően. „Odafigyelünk arra, hogy vásárlóinknak ne kelljen kompromisszumot kötniük, ha minőségi felfrissülésre vágynak egy rövid vagy hosszú út során. Ezért most országszerte 107 töltőállomásunkon kínálunk minőségi, friss kávékat, és különös gondot fordítunk arra, hogy ezt hozzáértő személyzet szolgálja fel az utazók számára" - tudtuk meg Juhász Pétertől, a Shell Hungary Zrt. kiskereskedelmi üzemeltetési igazgatójától.
De honnan ismerhetjük fel a valódi minőségi kávét? „A minőségi kávé titka természetesen a kiváló alapanyagokban rejlik. A legjobb ízhatást akkor érhetjük el, ha hét gramm megfelelő finomságúra őrölt, erősen tömörített kávéból készítjük az italt, amely kilenc bár nyomással körülbelül 25 másodperc alatt folyik le a kávégépből. Krémje 2-4 mm vastag, egységes, mogyoróbarna színű" - tudtuk meg Boda Andreától, a Caffé Perté kávészakértőjétől.
Erről pedig országszerte meggyőződhetünk a kiemelt Shell töltőállomásokon,* , ahol egyedi olasz családi recept alapján, egyenként válogatott és tisztított nyerskávé alapanyagokból készül a kávé, amely Dél-Amerika leghíresebb ültetvényeiről érkezik. A teljes élmény a képzett személyzet hozzáértésével lesz teljes, akiknek köszönhetően tökéletes tálalásban várja a felfrissülni vágyó utazókat egyik kedvenc italuk. A praktikus papírpohárnak köszönhetően pedig azok is könnyedén elkortyolhatnak egy kellemes eszpresszót, akik nem szeretnék utazásukat egy rövidebb szünettel sem megszakítani.
Ahogy arra számos tudományos kutatás rávilágított, a kávéfogyasztás mellett szóló további érv, hogy egy-egy kellemes fekete elkortyolgatásával akár egészségünk védelméért is tehetünk, hiszen a benne található koffein felgyorsítja az anyagcserét, és a zsírégetést is segíti. Antioxidáns hatásának köszönhetően csökkentheti a májbetegségek és a veserák kialakulásának kockázatát, egyes kutatások szerint még a cukorbetegség és egyes daganatos megbetegedések elleni védekezésben is segítségünkre lehet. Vegyük azonban figyelembe, hogy számos kedvező hatása mellett sem ajánlott napi két-három csészénél többet fogyasztani belőle. Mint mindennel, a kávéval is bánjunk mértékkel, és élvezzük ki minden cseppjét.
*A Caffé Perté termékeket kínáló Shell töltőállomások listáját megtekintheti az alábbi honlapon:

 http://www.shell.hu/products-services/on-the-road/promotions/cup-of-coffee.html

Nincsenek megjegyzések: