2014. szeptember 20., szombat

Ötödik évadához érkezett a nagysikerű Versfilmek sorozat





Tíz új rész a mese.tv oldalon



Az egyszervolt.hu és a  Moholy-Nagy Művészeti Egyetem - MOME animációs tanszékének közös vállalkozása, hogy kortárs költők verseihez készítenek animációt. Az eddigi négy évad 46 filmjét majd egymillióan nézték meg a mese.tv különböző platformjain. A sorozat elérkezett az ötödik évadához, szeptembertől - heti frissítésben - tíz új részt nézhetnek meg a mese.tv látogatói.

Versfilmek sorozat - Ötödik évad
A Versfilmek sorozat a mese.tv egyik közkedvelt programja, mely idén elérkezett az ötödik évadához. Az animációk és a kortárs költők versei, mai gyerekzenekarok művei több százezer látogatót vonzanak az oldalra.
10 új animációs film
Az új sorozatban 10 új filmet láthatnak a nézők. Idén nem versekhez készültek animációk, hanem a mai gyerekzenekarok, előadóművészek kiváló alkotásait válogattuk össze. Olyan művek ezek, amelyeket már régóta ismernek, énekelnek a gyerekek, de a hozzájuk álmodott animációs világ talán még közelebb hozza a dallamokhoz őket, még ismertebbé teszi számukra a zenét. 
Egyszervolt.hu és MOME Anim összefogás
A MOME Anim és az egyszervolt.hu gyerekportál összefogása kettős küldetést teljesít a filmsorozattal: egyrészt népszerűsíti a kortárs gyerekirodalmat, gyerekzenét, másrészt teret ad a friss, új és kreatív szemléletnek a vizuális kultúra terén.
Mindez szervesen illeszkedik az egyszervolt.hu filozófiájába, hiszen a portál-csoport eredetileg is a gyermekkultúra ápolása és fejlesztése szándékával jött létre. A kezdetektől része ennek az animáció, a rajzfilm, lévén az a gyerekek által különösen kedvelt műfaj, s mint ilyen, kifejezetten alkalmas a kortárs gyerekirodalom megismertetésére, megszerettetésére.
A Versfilmek sorozat elkészítése a MOME Anim képzési rendjébe illeszkedve a rajzfilmkészítés gyakorlata mellett, a megrendelésre készülő animációs munkát is szimulálja, másrészt valódi kreatív megnyilatkozási lehetőséget kínál.
Az elkészült videók a YouTube-on is elérhetők: http://goo.gl/qB6FsJ
Versfilmek 5. Évad
Producer: Fülöp József és Pintér Róbert
Konzulens: Iványi-Bitter Brigitta és Gacs Réka
Szerkesztő: Almásy Katalin

Alkotások:
1.    Kóska Zoltán - Szalóki Ági: Gingalló
2.    Gyulai Panni - Palya Bea : Dunna
3.    Takács Barbara - Kaláka: Holderdő
4.    Szász Enikő - Eszterlánc-mesezenekar: Rettentő ébresztő
5.    Németi Fanni - Eszterlánc-mesezenekar: Badar Állathatározó
6.    Tímár Anna - Kiskalász: Palacsinta
7.    Varga Tímea Laura - Kaláka: Milyen állat kell nekünk
8.    Buda Flóra Anna - Misztrál: Műlovarnő
9.    Szabó Alex, László Márk - Misztrál: Kicsi vagyok én
10.  Hegyi Olivér, Szénási Marcell - Gryllus Vilmos: Pörög, forog a szoknya



Nincsenek megjegyzések: