2014. szeptember 11., csütörtök

Hat ok, amiért érdemes szeptemberben nyaralni
Szeptemberre, a nyaralási utószezonra hagyományosan számos rendkívül vonzó utazási ajánlat tűnik fel az interneten. Ezért tehát érdemes lehet kivárni az utószezont, majd választani egy last-minute nyaralást. A PayPal szakemberei hat indokot a gyűjtöttek össze szeptemberi vakáció mellett kedvcsinálóként:
 


1.      Sokkal olcsóbb ajánlatok. A nyári vakáció végeztével kevesebben utaznak, sőt a legtöbb országban az iskola is megkezdődik, így a gyerekes családok ilyenkor már otthon maradnak. Ezért az utazási irodák és a kuponoldalak is alacsonyabb árakkal igyekeznek megnyerni az ilyenkor utazókat.

2.      Olcsóbb repülőjegyek. Az évnek ez a szakasza remek időpont a városnézésre vagy rövidebb utazásokra akár couchsurfing segítségével. Több légitársaság kínál nagyon alacsony árakat, de gyakran a charter járatokon is akadnak üres helyek. Sőt, a Ryanair például már a PayPal fizetést is elfogadja, köszönhetően a két vállalat közelmúltban kötött együttműködésének.

3.      Nincs tömeg. Mivel ilyenkor kevesebb az utazó, a látványosságok körül sem kell akkora tömegre számítani, mint a csúcsszezon alatt. Miért ne élveznénk barátaink társaságát a több száz másik turista helyett?

4.      Kellemes időjárás. Számos népszerű úticél esetében nem ér véget a nyár augusztusban, így például Görögország és Törökország tengerpartjain még szeptemberben is remek az időjárás. A 40 fok körüli értékek ugyan már nem jellemezőek ilyenkor, de a nappali 30 fokos hőmérséklet gyakran éjjel sem hül 25 fok alá, ami ideális nyaralóidő - főleg a gyakran esős magyarországi őszhöz hasonlítva.

5.      Luxus gombnyomásra. Az utószezonban a luxusszállodák árai is jelentősen olcsóbbak a nyáron megszokottaknál. Mivel az utazási irodák sok esetben éves szerződésben állnak a szálláshelyekkel és az évnek ebben a szakaszában kevesebb az utazó, egy 3 csillagos szálloda helyett akár egy 5 csillagos luxushotelben is tölthetjük a vakációt ugyanazért a pénzért, amit nyaralásra tettünk félre. 

6.      Diákbarát ajánlatok. Napjainkban számos ajánlat célozza kifejezetten a diákokat, mivel az egyetemek a legtöbb országban később kezdődnek, mint az általános- és középiskolák. Ezért érdemes körülnézni az akciós utazások között, mert akár olyan földközi tengeri hajóutakat is találhatunk, ahol a nap 24 órájában bulizhatunk.

Mivel az internet az elmúlt években egyre népszerűbb eszköz az utazástervezésben, a gyors, egyszerű és megbízható PayPal is egyre népszerűbb fizetőeszköz az iparágban. Mivel az online kártyás fizetések gyakran igényelnek dombornyomott vagy online bankkártyát, sokak számára ez a vásárlás gátja lehet - főleg, mivel a diákkártyák általában nem felelnek meg a célra. A PayPal rendszere viszont alapvetően oldja meg ezt a problémát, mivel szinte minden bankkártya és hitelkártya kapcsolható a szolgáltatáshoz. 

Forrás: EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: