2019. január 3., csütörtök

Oláh Vilmos a legnagyobbak között




.

Tiszteletbeli tagjává választotta Oláh Vilmos hegedűművészt a Japán Vonós Tanárok Egyesülete (JASTA). Az elismerést január folyamán jelenti be a társaság.

A Japán Vonós Tanárok Egyesülete Ázsia egyik legnagyobb múltú zenei szakmai szervezete. Tiszteletbeli tagjai között olyan legendás zenészek találhatók, mint Zakhar Bron professzor, Michael Frischenschlager, a Bécsi Zene- és Előadóművészeti Egyetem nyugalmazott rektora, Konstanty Andrzej Kulka, a varsói Fryderyk Chopin Zeneművészeti Főiskola professzora és Gary Karr nagybőgős. A magyar hegedűművész-tanárt évtizedes nemzetközi művészeti tevékenysége, valamint a zenei tehetséggondozásban kifejtett erőfeszítései miatt választották a szervezet tiszteletbeli tagjává.
*
Oláh Vilmos (1975) magyar klasszikus hegedűművész szólistaként négy földrészen játszott. A számos fesztivál és zenei főváros mellett olyan különleges helyeken képviselte a magyar kultúrát, mint Kuba, Vietnam, Katar, India, Thaiföld, Libanon, Kína és Tajvan.
Vendégprofesszorként kurzusokat vezetett Peking, Tajpej, Havanna, Saigon, Hanoi, Bangkok, Delhi, Kalkutta és az amerikai Montana állam zenei intézményeiben.
Koncertmesterként 1990-től kezdve tevékenykedik. Vezette a Magyar Állami Operaház, a budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar és a MÁV Szimfonikus Zenekar együtteseit.
2005-ben csatlakozott a Liszt-díjas Auer Vonósnégyeshez. Számtalan hazai és külföldi koncert mellett lemezre vették Lajtha László tíz kvartettjét és zongora-kamarazenéjét is.
2010 óta a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarát és a Siam Filharmonikus Zenekart első koncertmesterként irányítja.
A The Violin Alone című, az amerikai PBS csatorna gondozásában megjelent filmjéért 2018-ban Emmy-díjat kapott.

http://sopranomedia.hu/olah-vilmos/
 

Nincsenek megjegyzések: