2018. május 30., szerda

Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál – 2018
.

A hagyományokat követve a klasszikus zene népszerű darabjai alkotják az idei, 27. Vajdahunyadvári Zenei Fesztivál tíz koncertből álló programjának gerincét is.


A Városligetben folynak a Liget-projekt épületbontásai, építkezései, a nevezetes történelmi emlékhely, a Károlyi udvar viszont érintetlen marad.  Ez a páratlanul szép, romantikus környezet szolgál az idén is a zenei fesztivál hátteréül. A koncertek július 2-től augusztus 2-ig hétfői és csütörtöki napokon látogathatók.

Mint azt Bálint Gábor, a Musica Hermina alapítvány vezetője elmondta, a fesztivált anyagi lehetőségeihez mérten támogatja a Zuglói Önkormányzat és minden segítséget megad a Magyar Mezőgazdasági Múzeum is. - A koncertjegyek árai évek óta változatlanok, és a rendezők külön helyeket biztosítanak a mozgássérült látogatóknak – emelte ki.

Július 2-án, az eddigi szokásoknak megfelelően a Szent István Szimfonikus Zenekar nyitja meg a fesztivált: Csajkovszkij remekművei szerepelnek programjukon.
Július 5-én, a „Gálaesten” Kertesi Ingrid Liszt-díjas énekes előadásában ritkán hallható Mozart, Verdi, Bellini áriákat élvezhet a közönség.
Július 9-én a Magyar Virtuózok Kamarazenekara lép fel Vivaldi és Csajkovszkij népszerű zeneműveivel, és e koncert érdekessége, hogy Szenthelyi Krisztián tehetséges bariton énekes Verdi és Donizetti áriákat ad elő. Az énekes a koncert karmesterének, Szenthelyi Miklósnak a fia.

Július 12-én Beethoven-est szerepel a műsoron: a MÁV Szimfonikus Zenekar a Coriolan- nyitányt és az V. szimfoniát adja elő, a világhírű hegedűművész, Szabadi Vilmos pedig a D-dur hegedűversenyt szólaltatja meg.
Július 16-án a „Meseautótól a Carmenig”- címmel operáktól, musicalektől, sokféle zenei műfajú számoktól egészen a fergeteges klezmer zenékig terjedően népszerű dallamokat élvezhet a közönség a Sabathsong Klezmer Band előadásában.
Július 19-én a Mendelssohn Kamarazenekar „Mozart estjén” a zeneköltő közkedvelt művei csendülnek fel Kováts Péter művészeti vezető irányításával.
Július 23-án nagy létszámú kórust és zenekart megmozgató, emiatt viszonylag ritkán hallható műveket, Schubert Esz-dur miséjét és Vivaldi Gloriáját adja elő többek között a Musica Sonora Kamarazenekar.

Július 26-án a „Barokk esten” a korszak alkotóinak, a Bach - fivéreknek, Vivaldinak, Telemannak remekművei hangzanak fel a Budapesti Vonósok előadásában.
Július 30-án a fesztivál talán legkedveltebb együttese, a Budapest Bár ad koncertet Németh Juci, Rutkai Bori, Frenk, Szűcs Krisztián és Mező Misi fellépésével.
Augusztus 2-án, a fesztivál zárónapján igazi Hungarikumot hallgathatnak a hazai és külföldi érdeklődők: a 100 tagú cigányzenekar teljes létszámban lép a pódiumra és ad elő sokféle műfajú közkedvelt darabokat.  

A fesztivál részletes programja megtalálható az alábbi lapokon.

  1. július 2 - augusztus 2.
Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál

www.vajdahunyad.hu
https://www.facebook.com/vajdahunyadvarinyarizeneifesztival
 

Nincsenek megjegyzések: