2018. május 22., kedd

Ismét a fiatal zenészeké a Müpa garázsa!




.

5 feltörekvő zenekar, 5 izgalmas koncert: június 2-án a Müpa rendhagyó fesztiválja már harmadik alkalommal biztosít lehetőséget öt fiatal banda számára, hogy megmutassa magát a nagyközönségnek. Óriási buli várható, egy nem mindennapi helyszínen!

2016-ban rendezte meg a Müpa először a Garázsband Fesztivált, aminek sikerét mi sem bizonyítja jobban, minthogy az ott felfedezett zenekarok közül többen a hazai zenei élet stabil szereplőivé váltak. Idén is több tucatnyi banda jelentkezett a tavasszal meghirdetett felhívásra, közülük a szakmai zsűri értékelése alapján az öt legjobb alkotja majd a június 2-i buli gerincét.

Az alternatív popot játszó LivingRoom félig elektronikus, félig akusztikus hangszereléssel készül, sőt, egy cselló is fontos szerephez jut majd a színpadon. A jelenlegi felállásban 2016 eleje óta létező MADRAPUR önfeledt magyar nyelvű rock & rollt ígér. Néhányszor már találkozhattunk velük: a csapat egészen a döntőig jutott a Soundcheck tehetségkutatón, aminek köszönhetően többször is fellépett a 30Y előzenekaraként. A kísérletező PsyPorn akusztikus-elektronikus „psyber-punkban” utazik, improvizatív koncertjükön izgalmas, „audiovizuális és organikusan változó performanszra” számíthat a közönség.  A női frontemberrel érkező, pop-metálos Touch Me Not 2017-ben nyerte el végső formáját: a csapatra Kucsera Lilla basszusgitáros-énekes angyali hangja miatt akasztották a „cuki metál” stílusmegnevezést. Az Úrfi pop-rockkal és irodalmi igényességgel megalkotott dalszövegekkel dobja fel az estét: a zenekar első albuma, a Koszorúk 2018 januárjában jelent meg, Pszicho című daluk pedig rendszeresen hallható a Petőfi Rádióban.

A buli 19 órakor a pörgős ír kocsmazenéjükről és a féktelen táncos koncertjeikről híres Firkin zenekarral kezdődik, akik nemcsak megalapozzák a jó hangulatot, de az este házigazdájaként a koncertek között is számíthatunk rájuk. A Garázsband Fesztivál nyertesei pedig 20 órától foglalják el a színpadot, hogy 40-40 perces önálló koncertjeikkel elnyerjék a közönség szimpátiáját is. A helyszíni szavazatok alapján ugyanis értékes különdíjak találnak majd gazdára: a Müpa jóvoltából egy profi fotózás és egy profi hangstúdióban eltölthető nap, a Woodstock az Ugaron fellépési lehetőséget kínál előzenarként az Anna and the Barbies egyik koncertjén, a Firkin pedig személyes tanácsadással járul hozzá a győztes további fejlődéséhez és egy exportkurzus keretében avatja majd be a profi turnézás, illetve a zenészlét rejtelmeibe az egyik szerencsés zenekart. Érdemes tehát eljönni és szavazni a kedvencekre. A kapuk – illetve sorompók – 18.30-kor nyílnak, lesz csapolt sör, zsíros kenyér és persze jó zene. A belépés, mint mindig, idén is ingyenes.   

Garázsband Fesztivál
  1. június 2. szombat 19:00 – 01:00
Mélygarázs

Kapunyitás. 18:30
  • 00: Firkin - a házigazda nyitóbulija
  • 00: PsyPorn
  • 00: Úrfi
  • 00: Touch Me Not
  • 00: MADRAPUR
  • 00: LivingRoom

További információk: https://www.mupa.hu/program/vilagzene-jazz-konnyuzene/garazsband-fesztival-2018-06-02_19-00-melygarazs
Az esemény Facebook oldala: https://www.facebook.com/events/783712658505334/
 

Nincsenek megjegyzések: