2018. május 4., péntek

„Körúti kalandok”




.

Játékos körúti séta a Közlekedési Múzeum tolmácsolásában. A Körúti kalandokat május 5-én, szombaton, a Budapest 100 programjai közt szereplő játékos körúti séta során vehetik először kézbe az érdeklődők.


Mikor és honnan indult az első budapesti villamos?
A villamos mely része volt a „lélekmentő”?
Tudod-e, hogy miért sárga színűek a villamoskocsik?
És azt, hogy mi az a kémvonat?
A Közlekedési Múzeum legújabb múzeumpedagógiai kiadványából mindez kiderül.

A Közlekedési Múzeum Buzás Aliz tervezőgrafikussal együttműködve rendhagyó múzeumpedagógiai kiadvány kidolgozását kezdte meg 2017 végén. A térképes városfelfedező kalandlapsorozat első része az első kísérleti villamos évfordulójához kapcsolódva, a Nagykörút Nyugati pályaudvartól Király utcáig tartó szakaszát dolgozza fel, felhívva a figyelmet a különböző technika- és közlekedéstörténeti érdekességekre. A kalandlap e városrész rajzolt térképéből, valamint izgalmas, megfigyelésre, gondolkodásra, kreativitásra sarkalló feladatokból, kihívásokból áll.

A foglalkoztató kiadvány felhívja a figyelmet a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum budapesti kiállítóhelyeire, gyűjteményeire, s ezek látogatására, megismerésére sarkallja a kalandlap felhasználóit. A kalandlap nyomtatott formában elsősorban a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum budapesti tagintézményeiben lesz elérhető és megvásárolható. A tagintézményekről részletesen az alábbi linken tájékozódhatnak: https://www.kozlekedesimuzeum.hu/hu/tagintezmenyek

A Budapest100 programkínálatában izgalmas körúti séta során tudhatnak meg többet az érdeklődők az első budapesti villamosról.
A séták 10.30-tól és 15.00-tól indulnak!
Játékos sétánk során az első villamos nyomába eredünk! A Nyugati tértől a Kazinczy utcába, az Elektrotechnikai Gyűjteménybe érve izgalmas kalandokba keveredhetnek. A séta során szerzett élmények pedig a múzeumba kihelyezett kreatív alkotóműhelyben meg is valósulhatnak, kézzel foghatóvá válhatnak.
A foglalkozást a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum múzeumpedagógusai tartják.
Találkozó: Nyugati tér
Regisztráció május 4-én, 12.00-ig.  (a kiválasztott időpont megjelölésével): muzeumpedagogia@kozlekedesimuzeum.hu  (max. 25 fő/séta, 2 fő/email)
A pontos találkozópontot a válaszemailben küldik meg.

Az Elektrotechniakai Gyűjteménybe kihelyezett alkotó műhelybe regisztráció nélkül minden érdeklődőt szeretettel várnak.

www.kozlekedesimuzeum.hu

Nincsenek megjegyzések: