2018. május 28., hétfő

Gang Színház – Békés Pál: Egy kis térzene




.

Gangszínházi előadás a hetedik kerületben. A Bethlen Téri Színház és a Pulzus Társulás ismét életre kelti a Gang Színházat. Május 29-én mutatják be Békés Pál Egy kis térzene című előadását a szerző szülőházában, a 7. kerületi István utcában, majd ezt követően 8 erzsébetvárosi lakóházban – pontosabban udvarán és a gangján – fogják játszani az előadást.


A Gang Színház olyan rendhagyó előadást takar, ahol nem a nézők mennek színházba, hanem a színház költözik – egy előadás erejéig – a nézők otthonába, jobban mondva udvarába. Az előadássorozatot, mely során azok a lakosok is részesülnek színházi élményben, akiknek erre nem vagy kevés lehetősége lenne, Erzsébetváros Önkormányzata támogatja.

Az ötlet egyedülálló, bár nem most született.
A Pulzus Társulás kezdeményezésére – elsőként Magyarországon – 2014 nyarán mutatták be Carlo Goldoni: Terecske című művét, melyet két évad alatt összesen 21-szer játszottak: 19 alkalommal 7. kerületi gangos házak lakóinak, kétszer pedig közösségi kulturális terekben, nyílt előadásként.
Békés Pál kamaradarabja - melynek helyszíne valóban egy 7. kerületi bérház - bemutatójára a szerző szülőházában kerül sor, majd ezt követően június végéig újabb 8 erzsébetvárosi lakóház udvarára jut el. Az előadások zártkörűek, azt a lakók és az ő meghívottjaik láthatják csupán, így a kulturális élményen kívül közösség összetartó erővel is bír.

Gang Színház
Békés Pál: Egy kis térzene
A Pulzus Társulás és a Bethlen Téri Színház közös produkciója.

előadás az adott lakóház és vendégeik számára

Darab a nyitottságról, az életigenlésről és a zene erejéről.
Két fiatal egy titokzatos idegennel szövetkezve megpróbálja rávenni a ház lakóit,  hogy zenéljenek egyet közösen a ház belső udvarán. Hosszú az út, amíg sikerül mindenkit meggyőzniük...

Színészek: Arató Máté, Bakos Éva, Császár Réka, Kalocsay Mercedes, Kroó Ádám, Kroó Balázs, Rábavölgyi Tamás
Dramaturg: Fábián Péter
Zeneszerző: Kókai János
Író: Békés Pál
Rendező: Kroó Balázs

Az előadást támogatták:
Erzsébetváros Önkormányzata, NKA, Függetlenül Egymással Közhasznú Egyesület (FÜGE), Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház
Békés Pál írót a Porscenium Szerzői Ügynökség Kft. képviseli.

http://www.bethlenszinhaz.hu
https://hu-hu.facebook.com/pulzustarsulas

Forrás: EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: