2018. május 3., csütörtök

Központi szerepben Magyarország Izrael legfontosabb művészeti eseményén




.

FOCUS ON HUNGARY kiállítás a Fresh Paint művészeti vásáron. Tel-Aviv – Izrael legjelentősebb, évente megrendezésre kerülő képzőművészeti eseményén, a Fresh Paint elnevezésű kiállításon és vásáron az idei évben kiemelt szerephez jut Magyarország.


A FOCUS ON HUNGARY címmel szervezett program keretében a kiállítótér központjában magyarországi galériák közreműködésével létrehozott művészeti válogatás több tízezer látogatóra számíthat Tel-Avivban. A Fresh Paint és az Art Market Budapest közötti partneri kapcsolatra épülő program célja, hogy Budapestet különleges művészeti központként, kulturálisan vonzó úticélként mutassa be, az izraeli és a helyszínre érkező nemzetközi közönség számára ízelítőt adjon a gazdag magyar kortárs művészeti kínálatból, és elősegítse a két ország közötti kulturális együttműködést. A FOCUS ON HUNGARY keretében a TOBE, a VÁRFOK, a VILTIN és a 2B galériák művészei mutatkoznak be.

Az idén 10 éves Fresh Paint legutóbbi alkalommal 2017 tavaszán 30 ezer feletti látogatót fogadott, az eseményre az ország legfontosabb művészeti rendezvényeként Izrael kulturális, gazdasági és társadalmi életének szinte valamennyi jelentős szereplője hagyományosan ellátogat, a FOCUS ON HUNGARY címen kialakított magyar művészeti válogatás kiemelt helyen, a kiállítótér központjában kerül bemutatásra. A program a Fresh Paint és az Art Market Budapest, Közép- és Kelet-Európa vezető nemzetközi kortárs képzőművészeti vására együttműködésében, a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával jött létre.

Az Art Market Budapest 2017-ben díszvendégként látta vendégül Budapesten Izraelt, az ország művészetének és kulturális életének bemutatására ART.ISRAEL-ART.IS.REAL címen látványos fesztivált rendezett. A mostani FOCUS ON HUNGARY a tavalyi program folytatásaként különlegesen előnyös helyzetben mutatja be a magyar kortárs művészetet az izraeli közönségnek, és jelentősen hozzájárul az Izrael és Magyarország közötti kulturális kapcsolatok erősítéséhez.

A FOCUS ON HUNGARY többek között a következő magyar művészek alkotásaiból mutat be különleges válogatást a TOBE, a VÁRFOK, a VILTIN és a 2B galériák közreműködésével:
Opitz Tomas, Robitz Anikó (TOBE), Jovanovics Tamás, Keserü Károly, Szirtes János (Várfok), Chilf Mária, Galambos Áron, Kóródi Zsuzsanna, Tranker Kata (VILTIN), Böröcz András, Wächter Dénes és Wechter Ákos (2B).

http://www.freshpaint.co.il/en
http://artmarketbudapest.hu 
 

Nincsenek megjegyzések: