2018. április 28., szombat

Első közös táncestjére készül a Pécsi Balett és a PTE Táncegyüttes




.

A Kodály Központ színpadán egy különleges, csillogó és szenvedélyes táncművészeti produkció várja a tánc szerelmeseit. Az egyetem - aktuális és egykori hallgatóiból, munkatársaiból álló, még 2011-ben alakult - táncegyüttese és az 1960-ban alapított Pécsi Balett társulata újszerű koprodukciót visz színre május 14-én hétfőn este.


A két háziasszony: Uhrik Teodóra Kossuth- és Liszt-díjas Érdemes művész, a Pécsi Balett ügyvezetője és Bánkyné Perjés Beatrix táncművész, a PTE Táncegyüttes vezetője, a Táncoló Egyetem projektvezetője szívvel-lélekkel készül az első közös táncestre.

A Pécsi Balett társulata Földi Béla Harangozó-díjas művész vadonatúj és sodró lendületű alkotását mutatja be Footsteps címmel. A szemet gyönyörködtető és lelket érintő koreográfiában az alkotóerő és tánctechnikai tudás időtlen fensége jelenik meg. A produkció először látható a Kodály Központ színpadán!

A PTE Táncegyüttes a zenés filmek világába kalauzolja a nézőket, melyek segítségével végig utazhatunk történelmünkön az 1900-as évektől napjainkig, Hollywoodtól Erdélyig, Anthony Hopkinstól Michael Jacksonig. Lesz itt csillogás, szaltó, pomponok és spanyol gitárok, de megható és elgondolkodtató pillanatokat is tartogat a táncok színes kavalkádja.
Az est különlegessége, hogy az egyetemi produkcióban szerepet kapnak a Pécsi Parkinson Betegek Egyesületének táncosai és a Gandhi Hagyományőrző Együttes is. Egy-egy dal erejéig pedig Balambér Tamara és a Nigériából érkezett Samuel Akinola énekesek, a Pécsi Tudományegyetem hallgatói kapnak főszerepet a tánc mellett.

A Pécsi Balett és a PTE Táncegyüttes együttműködése természetesen nem új keletű, hiszen a Pécsi Tudományegyetem és a Pécsi Nemzeti Színház hosszú évek óta stratégiai partnerek, így a Pécsi Balett – a 2017-ben történt függetlenné válása előtti időszakban is – komoly mentori tevékenységet biztosított a PTE Táncegyüttes tagjai számára.

Az est háziasszonyai most egy új receptet adnak közre, hogy csillapítsák mindannyiunk táncéhségét… Íme!
„Végy egy adag klasszikus zenét, adj hozzá ugyanannyi filmzenét egyenesen Hollywoodból, ízesítsd sok szenvedéllyel, ízlés szerinti csillogással, majd bőven szórd meg a legváltozatosabb táncokkal! Tálald az egészet a Pécsi Balettel, a PTE Táncegyüttessel és nemzetközi énekes-táncos-zenész vendégeikkel. Az eredmény egy különleges táncest, amelyben a színtiszta művészet, a szórakoztatás és az elgondolkodtatás egyaránt megtalálható.”

Jegyvásárlás:
https://www.jegymester.hu/hun/Event/38013553/Tanc-csillogas-szenvedely
Az online jegyvásárlás mellett jegyek személyesen is válthatók a Zsolnay Örökségkezelő NKft. Infopontjain, valamint a Kodály Központ jegypénztárában.

  1. május 14. 19:00
Tánc Csillogás Szenvedély
Kodály Központ

https://www.pecsibalett.hu/repertoar/tanc-csillogas-szenvedely/108

Forrás: EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: