.
Itt a lehetőség, hogy az ünnepekre házigazdaként újdonságokkal
készüljünk: fogadjuk meg a NaturMed Hotel Carbona vezető bártenderének
tanácsait, és nyűgözzük le az ünnepi vendégsereget egyedi
koktéljainkkal.
Ha szeretnénk idén megújítani a karácsonyi és szilveszteri
italválasztékot, érdemes bevetni a mixereknél már jól bevált, kreatív
trükköket. Az alábbiakban Bokor Norbert, a NaturMed Hotel Carbona vezető
bártendere tippekkel és receptekkel segít abban, hogy miként készítsünk
egyszerű, mégis szemrevaló és egészséges koktélokat.
- Gyümölcsben tálalva
Unalmasak már a hagyományos koktélpoharak? Próbáljunk ki kreatív
megoldásokat: a befőttesüvegtől a gyümölcsig bármi szóba jöhet! Télen
sem kell nagyon keresgélni, sok olyan gyümölcs van, ami erre alkalmas:
vegyünk például egy ananászt, vágjuk le a tetejét, majd vágjuk ki a
húsát, és már kész is a koktélszervírozáshoz, ráadásul a gyümölcs húsát
is sokféleképpen hasznosíthatjuk, vagy akár önmagában is fogyaszthatjuk.
Még különlegesebb, ha nagyobb almát készítünk elő ezzel a módszerrel,
kanál helyett pedig fahéjrúddal kínáljuk a koktélokat. A siker ezúttal
is garantált, főleg, ha az almába pálinkás ital kerül, mint például az
alábbi.
Pálinkás gyümölcskoktél almában tálalva
- frissen préselt almalé, körtelé és szilvalé
- 4 cl cseresznyepálinka
- Tejes csodakoktélok (akár laktózérzékenyeknek is)
A tejes, tejszínes koktélok kedvelőinek is készülhetünk
különlegességgel. Ráadásul a laktózérzékenyeknek sem kell aggódniuk,
hiszen mandula- és kókusztej segítségével is elkészíthetőek a
finomságok. Turmixoljunk össze gyümölcsöket (például banánt, fagyasztott
eperrel és szederrel) tejjel, öntsünk bele ugyanolyan arányban Malibu
rumot valamint vodkát, keverjük össze zúzott jéggel, és máris kész a
Shake koktél. Készíthetünk alkoholmentes verziót is, így bárki
megtalálja az ünnepi asztalnál a hozzá illő italt.
Shake koktél
- banán
- eper
- szeder
- mandulatej és/vagy kókusztej
- zúzott jég
- 2 cl Malibu
- 2 cl vodka
- Színes jégbe zárt koktél
A jég a koktélok alapanyagának jolly jokere: ha az összetevők egy
részét lefagyasztjuk, majd az italban tálaljuk, garantált a siker,
hiszen az olvadás hatására minden korttyal új ízeket fedezhetünk fel. Ha
fokozni akarjuk a látványt, akkor az összetevőket különféle formájú
jégkockakészítőben is lefagyaszthatjuk, de akár friss gyümölcsöt is
jégbe zárhatunk.
A Virgin téli zöldség-gyümölcs koktél a jégkockás módszerrel készül:
az erdei gyümölcsvelőt, a sárgarépa- és céklalevet külön-külön
jégkockaként lefagyasztjuk, majd a háromféle ízes és színes jégkockát a
narancslébe rakva fogyaszthatjuk, díszítésként zellerszárat belerakva,
mellyel kevergethetjük is. Ezt a téli zöldség-gyümölcs koktélt akár
gyerekeknek is elkészíthetjük, a színes kiolvadó jégkocka lesz a
kedvencük.
Virgin téli zöldség-gyümölcs koktél
- 1/3 erdei gyümölcsvelő (jégkocka)
- 1/3 sárgarépalé (jégkocka)
- 1/3 friss céklalé (jégkocka)
- 3 dl narancslé
- zellerszár keveréshez
Forrás: EuroAstra
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése