Elbeszélések, Gondolatok, Versek Építészet, Színház- és Képzőművészet, Mitológia, Történelem, Dzsessz- és Klasszikus zene, Tájak, Városok, Emberek, Érdekességek
Magamról
Valaha szebb napokat is látott nyugdíjas vagyok. Korábban hosszú éveken keresztül mikrobiológusként, tanárként éltem. Rövidebb ideig kisebb számítástechnikai cégeknél is munkát vállaltam. Az első számítógépemnek 22 évvel ezelőtt örülhettem. Tizenöt éve használok nyílt forráskódú, ingyenes, Linux operációs rendszert, valamint szoftvereket a korábbi, illetőleg a jelenlegi számítógépeimen. Néhány éve a weboldalaimat szerkesztem.
Keresés ebben a blogban
„Lighthouse” Kulturális és művészeti honlap
A „December 13.”társoldala a „LIGHTHOUSE” Kattintson a képre, ismerje meg!
Itt a lehetőség, hogy az ünnepekre házigazdaként újdonságokkal
készüljünk: fogadjuk meg a NaturMed Hotel Carbona vezető bártenderének
tanácsait, és nyűgözzük le az ünnepi vendégsereget egyedi
koktéljainkkal.
Ha szeretnénk idén megújítani a karácsonyi és szilveszteri
italválasztékot, érdemes bevetni a mixereknél már jól bevált, kreatív
trükköket. Az alábbiakban Bokor Norbert, a NaturMed Hotel Carbona vezető
bártendere tippekkel és receptekkel segít abban, hogy miként készítsünk
egyszerű, mégis szemrevaló és egészséges koktélokat.
Gyümölcsben tálalva
Unalmasak már a hagyományos koktélpoharak? Próbáljunk ki kreatív
megoldásokat: a befőttesüvegtől a gyümölcsig bármi szóba jöhet! Télen
sem kell nagyon keresgélni, sok olyan gyümölcs van, ami erre alkalmas:
vegyünk például egy ananászt, vágjuk le a tetejét, majd vágjuk ki a
húsát, és már kész is a koktélszervírozáshoz, ráadásul a gyümölcs húsát
is sokféleképpen hasznosíthatjuk, vagy akár önmagában is fogyaszthatjuk.
Még különlegesebb, ha nagyobb almát készítünk elő ezzel a módszerrel,
kanál helyett pedig fahéjrúddal kínáljuk a koktélokat. A siker ezúttal
is garantált, főleg, ha az almába pálinkás ital kerül, mint például az
alábbi. Pálinkás gyümölcskoktél almában tálalva
frissen préselt almalé, körtelé és szilvalé
4 cl cseresznyepálinka
Tejes csodakoktélok (akár laktózérzékenyeknek is)
A tejes, tejszínes koktélok kedvelőinek is készülhetünk
különlegességgel. Ráadásul a laktózérzékenyeknek sem kell aggódniuk,
hiszen mandula- és kókusztej segítségével is elkészíthetőek a
finomságok. Turmixoljunk össze gyümölcsöket (például banánt, fagyasztott
eperrel és szederrel) tejjel, öntsünk bele ugyanolyan arányban Malibu
rumot valamint vodkát, keverjük össze zúzott jéggel, és máris kész a
Shake koktél. Készíthetünk alkoholmentes verziót is, így bárki
megtalálja az ünnepi asztalnál a hozzá illő italt. Shake koktél
banán
eper
szeder
mandulatej és/vagy kókusztej
zúzott jég
2 cl Malibu
2 cl vodka
Színes jégbe zárt koktél
A jég a koktélok alapanyagának jolly jokere: ha az összetevők egy
részét lefagyasztjuk, majd az italban tálaljuk, garantált a siker,
hiszen az olvadás hatására minden korttyal új ízeket fedezhetünk fel. Ha
fokozni akarjuk a látványt, akkor az összetevőket különféle formájú
jégkockakészítőben is lefagyaszthatjuk, de akár friss gyümölcsöt is
jégbe zárhatunk. A Virgin téli zöldség-gyümölcs koktél a jégkockás módszerrel készül:
az erdei gyümölcsvelőt, a sárgarépa- és céklalevet külön-külön
jégkockaként lefagyasztjuk, majd a háromféle ízes és színes jégkockát a
narancslébe rakva fogyaszthatjuk, díszítésként zellerszárat belerakva,
mellyel kevergethetjük is. Ezt a téli zöldség-gyümölcs koktélt akár
gyerekeknek is elkészíthetjük, a színes kiolvadó jégkocka lesz a
kedvencük. Virgin téli zöldség-gyümölcs koktél
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése