2017. június 14., szerda

Telefonos kisfilm-pályázatot hirdet a Reformáció Emlékbizottság
A reformáció 500 éves jubileuma alkalmából a Reformáció Emlékbizottság kisfilm-pályázatot hirdet, amelyben arra buzdítják a jelentkezőket, hogy mobiltelefonjuk segítségével mutassák be reformációval kapcsolatos személyes meggyőződésüket, kreatív filmes ötleteiket. A nyertes pályázók értékes díjazásban részesülnek."Az én reformációm" című telefonos kisfilm-pályázat - amelyre kortól és iskolai végzettségtől függetlenül bárki jelentkezhet - azt tűzte ki céljául, hogy a résztvevők kreativitásukat segítségül hívva rövid, (max. 3 perces) mobiltelefonnal, illetve digitális fényképezőgéppel készített kisfilmeken keresztül mutassák be, hogy számukra milyen személyes érzések, élmények és meggyőződések kapcsolódnak a reformációhoz mindennapjaikban.

A pályázatra két kategóriában lehet nevezni: a Reformáció klip egy könnyedebb, első sorban hangulatok, érzések átadására fókuszáló filmes műfaj, az Útifilm, vagy Road movie-ban pedig az alkotó elutazik a reformáció egyik emlékhelyére és az úton szerzett tapasztalatait, érzéseit adja át a filmen keresztül.

"A kisfilmpályázat egy nagyon jó lehetőség arra, hogy a reformációt minél kreatívabb formában, a pályázók egyéni meggyőződésein keresztül mutassuk be, közelebb hozva így az embereket a reformáció üzenetéhez, a megújulás lendületéhez." - mondta Dr. Hafenscher Károly, a Reformáció Emlékbizottság miniszteri biztosa, majd hozzátette: "a bizottság szeretné, ha a számos kulturális, tudományos és oktatási esemény mellett a kreatív pályázatokon keresztül is minél többen be tudnának kapcsolódni az emlékév programjaiba."

A nyeremények kategóriánként a következők:
- mindkét nyertes 100.000-100.000 Ft-ot,
- a második helyezettek kategóriánként 30.000-30.000 Ft-ot,
- a harmadik helyezettek pedig 20.000-20.000 Ft-ot kapnak.
A pénzdíjazáson felül pedig minden helyezett filmjét bemutatják a bizottság web- és Facebook oldalán, illetve a releváns szakmai médiumokban.

A beérkezett pályamunkákat 4 fős szakmai zsűri értékeli:
● Pozsgai Zsolt, filmrendező
● Csizmazia Gábor, filmkritikus
● Hirsch Tibor, az ELTE Filmtudományi Tanszék docense
● Dr. Hafenscher Károly, a Reformáció Emlékbizottság miniszteri biztosa

A filmeket a palyazat@reformacio2017.hu email címre várják 2017. július 14-ig.
Pályázati felhívás: http://reformacio2017.hu/kisfilm-palyazat

http://www.reformacio2017.hu
 

Nincsenek megjegyzések: