2017. június 1., csütörtök

Kampány indul a nyúlhús-fogyasztás népszerűsítésére




Országos kampány indul a nyúlhús-fogyasztás hazai népszerűsítésére - jelentette be a Földművelésügyi Minisztérium miniszterhelyettese egy szakmai konferencián, Kaposváron.
  
Nem lesz mese a nyúlpaprikásról...



A 29. Nyúltenyésztési Tudományos Napon Nagy István kiemelte, hazánk jelenleg Európa legnagyobb nyúlhús-exportőrének számít, ugyanakkor a hazai nyúlhús fogyasztásában a rangsor végén kullogunk.  Itthon a becsült nyúlhús fogyasztás fejenként 2-3 dekagramm évente, míg például a mediterrán országokban ez meghaladja a 2 kilogrammot is. Ezért a Földművelésügyi Minisztérium, az Agrármarketing Centrum, valamint a Nyúl Szakmaközi Szervezet és Terméktanács kampányt indít a nyúlhús fogyasztás ösztönzésére.

Nagy István felhívta a figyelmet a nyúlhús kedvező élettani hatásaira. A promóció céljáról pedig elmondta, azt szeretnék, hogy minél többen megismerjék a nyúlhús előnyeit és elkészítésének változatos módjait.

Az egészségtudatos táplálkozás széleskörű terjedésével egyre nagyobb az igény az egészséges és minőségi fehérjeforrások iránt. A nyúlhús kedvező beltartalmának köszönhetően könnyen beilleszthető a modern étrendekbe. Más, népszerű húsfélékkel összehasonlítva a legalacsonyabb a koleszterintartalma és igen zsírszegény. Emellett nagy mennyiségben tartalmaz könnyen emészthető fehérjéket, amely alkalmassá teszi, hogy diétás étrenden élők, kisgyermekek és idősek is fogyaszthassák. 

Forrás: EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: