2017. június 10., szombat

Szaxofonkvartett és huszárruhás rézfúvósok a Várkert Bazárban




A Zenélő Budapest ihlette fővárosi zenei kirándulásunk heti állomásaként a Várkert Bazár Gloriettjét, illetve főbejáratát ajánljuk figyelmükbe, valamint az Öntőház udvari hosszabb koncerteket, melynek június 11-én, vasárnap 11 órakor a Götz Szaxofonkvartett lesz kiemelt előadója.



2017. augusztus 18-áig minden péntek, szombat, vasárnap fanfárok és toronyzene a Várkert Bazár Gloriettjénél! Itt - az impozáns környezethez illően - huszárruhás rézfúvósok éltetik a zenét. A húsz-húsz perces koncertek mindhárom nap 16 és 17 órakor kezdődnek.

Ha valaki még nagyobb zenei élményre vágyik, akkor a szombat ebéd utáni sziesztáját gyönyörű környezetben relaxálva, zeneszó mellett töltheti: Szombatonként 14:30-tól, illetve 15 órától szaxofon együttes ad ingyenes minikoncerteket a Várkert Bazár főbejáratánál felidézve a budai polgárok egykori dallamait. Pihenés után, elsétálva a Glorietthez - ébresztőként - megcsodálhatja a rézfúvós koncertet és gyönyörködhet a lenyűgöző dunai panorámában.

A Zenélő Budapest további helyszínei: a margitszigeti Zenélő kút, a Szentháromság téren a Magyarság Háza erkélye, a Szent István Bazilika lépcsője, a Vajdahunyadvár udvara, a Műcsarnok lépcsője, a Deák és Vörösmarty tér, valamint a Gerbeaud cukrászda terasza és a Központi Vásárcsarnok.

Részletes program és információ a koncertekről a https://www.budapestinfo.hu/hu/zenelo-budapest-1 oldalon, valamint az esemény facebook oldalán, a www.facebook.com/zenelobudapest elérhetőségen található.

A Zenélő Budapest koncertsorozat a Budapest Főváros Önkormányzata hivatalos turisztikai- és fesztiválszervező cége, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ szervezésében, a Miniszterelnökség támogatásával valósul meg. A projekt ötlet- és szakmai gazdája Götz Béla, művészeti vezető, a Magyar Érdemrend Tiszti Keresztjével kitüntetett, Jászai Mari-díjas díszlettervező, valamint Götz Nándor zenei vezető, klarinétművész.

Forrás: EuroAstra
  

Nincsenek megjegyzések: