2016. május 24., kedd

OPEN UP! 2016




A Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatóinak év végi szakmai kiállítását kísérő rendezvény és eseménysorozat. A Magyar Képzőművészeti Egyetem (MKE) minden évben megrendezi a hallgatók év végi szakmai kiállítását.

Ebben a két hétben az egyetem kitárja kapuit a látogatók előtt, megnyílnak a műtermek az Andrássy úton és az Epreskertben, a nagyközönség képet alkothat az intézményben folyó alkotó munkáról, a szakma pedig felfedezheti a jövő tehetségeit.
A műtermekben rendezett mini-kiállításokon - Csejdy Réka (Kommunikáció, sajtókapcsolatok MKE) tájékoztatása szerint - elsősorban az I-től IV-es éves hallgatók munkáival találkozhatnak az érdeklődők, hiszen a végzősök művei a szintén most zajló diploma kiállításokon láthatók.
A Magyar Képzőművészeti Egyetem nyilvános szakmai bemutatkozóját idén immár második alkalommal izgalmas rendezvény- és eseménysorozat kíséri, amelyet OPEN UP! 2016 címmel szerveztek meg a Képzőművészet-elmélet Tanszék hallgatói.
Az Open Up! 2016 keretében múzeumpedagógiai foglalkozások, tárlatvezetések, filmvetítések és prezentációk egészítik ki a tanszékek kiállításait.

Az Open Up! 2016 programsorozat egy portfólió workshoppal veszi kezdetét május
24-én, kedden 15.00-18.00-ig, melyet Timár Katalin művészettörténész, a Ludwig Múzeum kurátora vezet. Ennek keretében a résztvevők szakember segítségével vehetik végig, hogyan is épül fel egy portfolió, mi az, ami nem maradhat ki belőle, hogyan lehet ilyen formába sűríteni mindazt, amit a művész magáról közölni akar.
(Helyszín: Magyar Képzőművészeti Egyetem Főépület, Nagyelőadó)

Május 27-én, pénteken délelőtt 9.00-13.00-ig Gyuk Krisztina, Karl Fruzsina, Kocsis Barbara, Krausz Dániel Csaba szobrász hallgatók tartanak múzeumpedagógiai foglalkozást az Epreskertben. A Szobrász Tanszéken tartott kreatív mesés foglalkozás keretében lesz vezetés a szobrász kiállításon, szoborkeresés színes sziluettek alapján, élőszobor játék, gyurmázás, kis színes plasztikák készítése, sziluett rajzok kiszínezése, zárásként pedig mini kiállítás a kálváriában.
(Részvétel előzetes regisztráció alapján: openupmke@gmail.com).

Szintén pénteken 16.00-tól Monory Ráhel III. éves hallgató vezeti körbe a látogatókat Radák Eszter festőművész osztályának év végi kipakolásán, a kiállítók személyes elbeszélését használva alapul a munkák bemutatásához. Ezt teázás és a kiállításhoz kapcsolódó beszélgetés követi a kiállítás alatt fórumként működő 2/18-as teremben, ahol többek között az osztály egyfajta öninterpretációjával is találkozhatunk.

Az MKE év végi kiállítása megtekinthető
Május 23. - június 3.
Hétfő - péntek: 10-18 óra
Szombat: 10-13 óra

FŐÉPÜLET - Budapest, VI. Andrássy út 69-71.
Grafika Tanszék, Képgrafika specializáció
Grafika Tanszék, Tervezőgrafika specializáció
Festő Tanszék
Művészeti Anatómia, Rajzi és Geometria Tanszék
Restaurátor Tanszék

EPRESKERT - Budapest, VI. Kmety György u. 26-28.
Festő Tanszék
Szobrász Tanszék
Látványtervező Tanszék
Restaurátor Tanszék

INTERMÉDIA - Budapest, VI. Kmety György u. 27.
Intermédia Tanszék

LABOR - Budapest, V. Képíró u. 6.

A további programokról az Open Up! 2016 weboldala és Facebook-oldala nyújt tájékoztatást.

http://openupmke2016.tumblr.com
https://www.facebook.com/Open-Up-1702793926657365
www.mke.hu


Forrás: EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: