2016. május 30., hétfő

ARTista Café a Fővárosi Nagycirkuszban




Hétfőn este újra ARTista Café a Fővárosi Nagycirkuszban. Javában zajlik az utazó cirkuszok tavaszi szezonja, városról városra járnak a társulatok mindenfelé az országban. Róluk szól a májusi ARTista Café.

Mi az utazó életforma szépsége?
Esemény-e még ma is, ha megérkezik a településre az utazó cirkusz?
Egyáltalán: lehet-e a cirkuszi sátor a szabadság szimbóluma?

Ezeket a kérdéseket járják majd körbe Szabó László moderátor segítségével a műsoros beszélgetés meghívott vendégei:
- Eötvös Loránd, az Eötvös Cirkusz igazgatója
- Ádám Olivér, a Circus America igazgatója
- Eke Sándor, a Fővárosi Nagycirkusz munkatársa, aki évtizedekig utazó cirkuszokkal
  dolgozott
- Kovács Frigyes, a vajdasági tanyaszínház szellemi atyja
- Gajdó Tamás színháztörténész
- Rajna László mutatványos

Szokásukhoz híven, a pódiumesten most is készülnek cirkuszi, irodalmi és zenei műsorszámokkal. A Fővárosi Nagycirkuszi futó vízi cirkuszi előadásából, az Atlantisz gyermekeiből a magyar Teibler csoport lélegzetelállító deszkaszámát, az ukrán akrobata művésznő, Goncharova Levgeniia lírai szépségű esernyős lábzsonglőr produkcióját adja elő. Gerner Csaba színművész verssel, a siófoki utcazene fesztivál háromszoros győztese, Indián Joe, azaz Dudás Zoltán gitár számmal készül.

A minden bizonnyal gondolatébresztő első rész után mindenkit vendégül látnak egy-egy csésze zamatos kávéra, kellemes teára, hogy tovább folytatódhasson az immár kötetlen beszélgetés. Szeretettel várnak május 30-án 18.00 órától minden cirkusz iránt érdeklődőt és rajongót a Fővárosi Nagycirkuszba!

A program ingyenes, ugyanakkor regisztrációt kérnek a www.mitnekedcirkusz.hu oldalon.

Teibler csoport - ugródeszka szám
Napjainkban már kifejezetten ritka látványosságnak számít a világ cirkuszaiban, így a Fővárosi Nagycirkuszban is, egy-egy ugródeszka-produkció. A kilencfős csapat Teibler Tamás vezetésével célul tűzte ki, hogy felelevenítse ezt az egyik legklasszikusabb magyar artista-mutatványt, a zsáner egyedüli képviselőjévé válva a magyar cirkuszművészetben. A nagy létszámú csoport több embernyi magasságban végrehajtott, látványos ugrásokkal és szaltókkal hódít földön és levegőben.

Goncharova Levgeniia - lábzsonglőr
Az esős időjárás igazán népszerűtlen. Az esernyők használata csak nyűg. Viszont ha mindezt egy különleges produkcióban láthatjuk, kifejezetten élvezetes lehet e kombináció. Goncharova Levgeniia egy forgó asztalon egyensúlyozik, miközben két esernyővel is zsonglőrködik a talpával, mialatt a csendes esőcseppek romantikusan hullnak alá a porondra.

2016. május 30. 18.00
ARTista Café
Fővárosi Nagycirkusz

http://www.fnc.hu
 

Nincsenek megjegyzések: