2016. április 22., péntek

TOP 10-ben a megunhatatlan fürdőváros




Hévíz egész évben nyüzsgő városa népszerűségét világszerte ismert gyógyvizes tavának köszönheti. A 220 éves, fürdőhagyományokkal rendelkező gyógyhelyet évente több százezer turista keresi fel. Itt található a világ legnagyobb természetes melegvizű forrástava, mely igazán különleges élményt kínál: télen a csábítóan gőzölgő termálvíz, nyáron pedig a tavirózsákkal körülölelt tó várja a fürdőzőket. 



Nem is lepődhetünk meg, hogy Hévíz évek óta a legkedveltebb hazai szálláshelyek között szerepel. A Balaton közeli települések közös célja, hogy ne csak a nyári hónapok során érkezzenek a turisták. A szállás.hu legfrissebb felmérése alapján az elmúlt télen Hévíz és Siófok is betört Magyarország 10 leglátogatottabb téli szálláshelyei közé.
Hévízen ezekben a hónapokban is számos programlehetőség kínálkozott: az adventi időszakban koncertek, játszóház, kirakodóvásár és kulturális műsorok várták a közönséget. A jégpálya december elejétől február végéig várta a korcsolyázni vágyókat, a termelői piacon pedig értékes kézműves termékek sorakoztak.
Papp Gábor, Hévíz város polgármestere elmondta, az igényekhez igazodó folyamatos fejlesztések szükségesek a sikerekhez: a tervszerű, közép- és hosszútávon is koncepciókban gondolkodó városvezetésnek fontos szerepe van. Minden tervünk a turizmus fejlesztését kell hogy szolgálja, a járdaépítéstől a rendezvényszervezésen át a kül- és belföldi marketing munkáig. Elengedhetetlen az állandó jelenlét, a reklám a küldő piacainkon, valamint nélkülözhetetlen, a rugalmas, a kihívásokhoz folyamatosan alkalmazkodó munka is, amire az utóbbi időben (gondoljunk a migráns helyzetre, a terrorizmusra, vagy épp az orosz-ukrán válságra) sokszor volt példa. Mindezek mellett nagyon fontos a Hévíz-Balaton Airport megléte, hiszen az utazáshoz mind jobb feltételeket kell teremteni.
A város új, közösségi kerékpáros rendszerét HeBi névre keresztelték. Célja, hogy segítse a településen belüli kényelmes, gyors és környezetbarát közlekedést. Ennek érdekében Hévíz négy pontján helyeztek el HeBi kerékpárokat, melyek a regisztrációt követően bármely dokkoló állomáson ingyenesen felvehetőek vagy letehetőek.
 2015-ben a legnagyobb volumenű, 10%-os növekedést a belföldi turisták jelentették a városnak, átvéve ezzel újra a vezetést a külföldiekhez viszonyítva. A népszerűség megőrzése érdekében a város vezetése ismét fejlesztésekkel és programokkal készül.
Kiemelt rendezvényünk a békebeli időszakot idéző jelmezes felvonulás, a Hévízi Borünnep, a Magyar Dal Napja, valamint új eseményként mutatkozik be a Flavius Családi Napok, mellyel az egregyi történelmi nevezetességeinket szeretnénk közelebb hozni a vendégekhez. Ugyancsak hangulatos a pünkösdi fesztivál, és a vendégeink körében kedvelt operett, illetve komolyzenei esteket is évek óta sikerrel rendezzük meg. A szolgáltatók saját csomagjaikban is ki tudják ajánlani ezeket a programokat, mellé téve egyedi akcióikat, legyen az bármilyen kedvezmény, gasztronómiai különlegesség - Az együttműködés, közös gondolkodás itt is meghozza a gyümölcsét - mondta el a polgármester.


Forrás: EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: