2016. április 13., szerda

Budapest Art Week – hamarosan Magyarországon is




2016. április 19-24. között Budapesten is megszervezik a világon immár hagyománynak számító város-specifikált, egyhetes képzőművészeti rendezvénysorozatot, a Budapest Art Week-et. A Budapesti Tavaszi Fesztivál idején és társprogramjaként zajló esemény során egy karszalaggal  több tucat galéria, múzeum és kiegészítő program várja az érdeklődőket, akik a képzőművészet iránt nyitottak.

A helyszínek között található a Ludwig Múzeum, a Magyar Nemzeti Galéria, a szentendrei Ferenczy Múzeumi Centrum, a Várfok és Deák Erika Galéria is.

A Budapest Art Week több mint 60 olyan művészeti eseményt hangol össze, amelyek feltérképezik a képzőművészet aktuális és jelentős helyszíneit. A világ kulturális csomópontjaiban - Londontól Berlinen és Bécsen át Szingapúrig és Sydneyig - évek óta rendeznek már hasonló, nagy sikerű programsorozatokat, hogy közösségi élmény keretei közt adjanak lehetőséget a helyi művészeti irányzatok, alkotók és munkáik jobb megismerésére a képzőművészet iránt érdeklődőknek.

„A kezdeményezésünk célja - amelyhez a legrangosabb múzeumok és kiállítóterek mellett műteremházak és magángalériák is csatlakoztak -, hogy egy esszenciális válogatást kínáljon fel az aktuális képzőművészeti programokból, fókuszálva a minőségre és egyúttal megkönnyítve a látogatók választását. Bízunk abban, hogy a művészeti hét hozzájárulhat a magyar képzőművészet itthoni és külföldi szélesebb megismertetéséhez is." - fogalmazott Bérczi Linda, a Budapest Art Week igazgatója.

Kiemelkedő ajánlatok a Budapest Art Weeken:
A galériatúrák egy - egy tematika mentén viszik végig az érdeklődőket, a túrákat olyan ismert művészettörténészek és esztéták vezetik, mint Cséka György, Muladi Brigitta vagy Üveges Krisztina. Az izgalmas kiállítások útvonala az elegáns nagypolgári kerületeken és a bulinegyeden is keresztülviszi a csoportokat, érintve például a következő galériákat is:
Godot Galéria, K.A.S. Galéria, TOBE Gallery, Missionart Galéria, Horizont Galéria, Neon Galéria, kArton Galéria, A.P.A Galéria, NextArt Galéria, Art+Text Budapest, acb Galéria,  INDA Galéria,  Magyar Képzőművészeti Egyetem/Barcsay Terem,  Latarka Galéria,
Platán Galéria, Vintage és UVG Gallery.

A Budapest Art Week ArtHeart programja azoknak szól, akik a látogatásaik során szerzett képzőművészeti élményeiket szeretnék megosztani másokkal és azoknak, akik örömmel fogadják, ha a választott program mellé hozzáértő kalauzolást is kapnak. A galériatúrák és a kiállításmegnyitók közti barangoláshoz, a műteremházaktól a múzeumokig való eljutáshoz érdemes csatlakozni az ArtHeart művészetfelfedező útjaihoz. A művészeti helyszínek közötti kalandozások vagy kulissza-tárlatvezetések során kísérők lesznek Győrffy László vagy a nemrég a velencei biennálén kiállító Cseke Szilárd képzőművészek is.

Az ArtHeart program részeként az ArtRide biciklis túrák is rendkívül érdekesnek ígérkeznek, hiszen a művészeti látnivalókon kívül kétkerekűn bejárható útvonalak a tekerés közösségi élményével is gazdagítják a látogatókat.
Ezek mellett exkluzív tárlatvezetéseken, előadásokon és a nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő Nyitott Műtermek Délutánján is részt vehetnek az érdeklődők.
http://www.nyitottmutermek.hu

A BudapestArtWeek összes eseménye egyetlen megvásárolt karszalaggal lesz látogatható:
hat napon át, mindössze 3000 forintért.
A kiállítások az intézmények nyitvatartási idejében tekinthetők meg, minden további programról a fesztivál honlapján tájékozódhatnak, a regisztrációhoz kötött programokra történő jelentkezés ugyanitt lehetséges.

2016. április 19-24.
Budapest Art Week

http://bpartweek.hu/hu/magyar
https://www.youtube.com/watch?v=JfRwI50Fmrk


EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: