2015. augusztus 26., szerda

Új programmal bővül idén a DreherFeszt




Romkocsmák, koncertek, DJ-partik és valami plusz - a válogatott sörkülönlegességek és a sörgyár életébe is betekintést nyújtó programok teszik igazán egyedivé a szezon utolsó nagy fesztiválját, az augusztus 29-i DreherFesztet. A remek zenei program mellett a látogatók a Csapold Magad! helyszínen a karakterükhöz illő sörkülönlegességekből választva elsajátíthatják például a tökéletes csapolás alapjait, amelyet  tematikus fotófalak előtt meg is örökíthetnek, a Zsolnay porcelánnal díszített, patinás Főzőházba való túrákon pedig betekintést nyerhetnek a sörgyár mindennapjaiba. A sörgyár egyetlen napra megnyitja kapuit, hogy helyet biztosítson öt romkocsmának, négy zenekarnak, négy DJ-nek és több ezer fesztiválozónak. 



Új programmal bővül idén a DreherFeszt: a Csapold Magad! nem csak lehetőséget ad arra, hogy mindenki elsajátíthassa a tökéletes csapolás alapjait, hanem a csak sörkülönlegességeket felvonultató helyszínen már a választás is meghatározó! A merész kalandok kedvelői például kipróbálhatják magukat a kesernyés-citrusos Dreher Kalandor csapolása közben, az érdeklődő pionírok választhatják a fűszeres Dreher Felfedezőt, a viráglelkű ínyenceknek a bodzavirágos Dreher Floral kerülhet a poharukba, s mindezt a sör és csaposa karakterének megfelelő, tematikus fotófalak előtt meg is lehet örökíteni.
„Fontosnak tartjuk, hogy a DreherFeszt ne csupán egy legyen a nyári fesztiválok sorában, hanem csak ezen az egyedülálló helyszínen, azaz a sörgyárban elérhető speciális élményt is nyújtson. Így például betekintést engedünk a sörgyártás kulisszatitkaiba a 20 percenként induló Főzőház Túrák során, hiszen a Zsolnay porcelánnal díszített, eredeti rézüstöket megőrző üzem egyik büszkeségünk. Részt lehet majd venni a felelős alkoholfogyasztást népszerűsítő játékos programokon is, de olyan extra hatással is készülünk, mint az óriás silókra való fényvetítés" - emelte ki Wilheim Gábor, a Dreher Sörgyárak prémium márkacsoport menedzsere.
A programok mellett öt egyedi - Keverőpult, Kamion, Rocklap, Múzeum és Komlóterasz névre hallgató - romkocsmát alakítanak ki a 160 éves falak között, amelyek mindegyike utal a gyár történetére, életére, mindennapjaira. Aki pedig elfárad, az megpihenhet a fantáziavilágot idéző Kingswood cidersarokban. 2015-ben a zenei felhozatalban ott szerepel a PASO Plays Covers, a Kaukázus, a Magashegyi Underground és a Honeybeast, valamint olyan népszerű DJ-k fogják hajnalig mixelni a zenét, mint Beatman & Ludmilla, DJ Izil, Wondawulf és a Spanish Wax.
„Nagyon jó nyarunk volt, rengeteg fesztivál és koncert fellépéssel, de nagyon is megtiszteltetésnek érezzük, hogy a DreherFeszt plakátjára rákerültünk! Minden helyszínnek megvan a maga érdekessége és varázsa, jó lesz kicsit részletesebben betekinteni arra a színtérre, ahol az az ital készül, ami olyan sok embert összehoz. Ráadásul én is, és a billentyűsünk, Kővágó Zsolt is, a Kőbányai Zenei Stúdióban tanultunk korábban, így tényleg olyan érzés, mintha hazamennénk" - mondta Tarján Zsófi,
a Honeybeast énekesnője. Mint megtudtuk, az ismert Honeybeast slágerek (Egyedül, A legnagyobb hős, Portugál, Parazita, Maradok) mellett vadonatúj dalokra is számíthatunk a DreherFeszten a most készülő 3. nagylemez anyagából.

„A szezon nálunk is nagyon sűrű volt, ott voltunk a legtöbb magyar fesztiválon, de turnéztunk külföldön is. A pörgős nyárnak méltó lezárása lesz a DreherFeszt, amelyre különleges műsorral készülünk: hazai- és világslágereket játszunk majd jamaicai köntösben, Cseh Tamás, Rihanna, Amy Winehouse, Nancy Sinatra dalai szólalnak majd meg ska, reggae, vagy rocksteady verziókban. Ezek mellett olyan népszerű filmek és sorozatok főcímdalai is karibi lüktetést kapnak, mint a Ponyvaregény, vagy a Trónok harca, sőt, korábban egyáltalán nem játszott, ezen az estén debütáló feldolgozások is lesznek! A színpadon vendégünk lesz Kiss Erzsi, Koszi Janka és Szélinger Anna, azaz CéAnne is" - emelte ki KRSa, a PASO Plays Covers frontembere.
Hozzátette: mindig pluszt ad a koncert hangulatához egy különleges helyszín, a sörgyár miliője pedig már tavaly is remek volt, de most még jobban várják az eseményt. „Ezt túlzás nélkül állíthatjuk, hiszen idén részt vehettünk a fesztivál söreinek kiválasztásában és nagy izgalom lesz számunkra, hogy a közönség hogyan fogadja majd az általunk választott típust, a karakteres Dreher Felfedezőt."
Ez utóbbit egyébként hidegkomlózásos-technikával állítják elő, csak úgy, mint a tavalyi sörgyárfesztivál és az idei sörpiac nagy kedvencét, a Dreher Hidegkomlóst. Ennek sikere inspirálta a Dreher Sörgyárakat arra, hogy 2015-ben meghirdesse a Nagy Íztesztet, amelynek során átadták a döntést a közönségnek: a fellépő zenekarok és kisorsolt rajongóik együtt választhatták ki a csak a DreherFesztre lefőzött sörkülönlegességeket. A Magashegyi Underground kedvence a Nitrogénnel csapolt Dreher Bak lett, a Kaukázus csapat a bodzavirágos Dreher Floralra szavazott, míg a Honeybeast a Szűretlen, pasztőrözetlen Dreher mellett tette le a voksát.
A belépőjegy 1500 Ft, amely magába foglal 3 darab 2 dl sörkóstolót is! Nyitva tartás: 2015.08.29., 14:00-02:00 óráig. A helyszínre - Dreher Sörgyárak, 1106, Budapest, Jászberényi út 7-11. - az Örs vezér teréről rendszeres, ingyenes közvetlen buszjárat közlekedik a fesztivál ideje alatt.
A DreherFeszt sörei:
Dreher szűretlen, pasztőrözetlen
A minden tekintetében tradíciót és kihívást sugárzó sör tartalmazza mindazokat az íz- és illatanyagokat, melyek a sörgyártás során keletkeznek. Eredeti, természetes söríz jellemzi: enyhén élesztős, karakteres, fanyar, keserű, jól harmonizáló, testes, malátás íz, melyet vastag és tartós habjának köszönhetően tovább élvezhetünk. Telt ízével kiválóan harmonizálnak az illatában is jól felismerhető gyümölcsös aromák és a fűszeres komló.
Dreher Felfedező
Hidegkomlózás-technikával speciális, amerikai komlóból készített pikáns aromájú sörkülönlegesség. Fűszeres, csípős íze maradandó élményt nyújt a sörkedvelőknek.
Dreher Floral
Illatában és ízében egyaránt élvezhetjük a bodzavirág egyedi, édeskés és a komló kesernyés aromáit, mely együtt egy tökéletesen harmonikus ízvilágot alkot, kedvezve a különleges sörök kedvelőinek.
Nitrogénnel csapolt Dreher Bak
A Dreher Bak testes, erős barna sör, melynek ízében kellemesen harmonizál a karakteres keserű és az édeskés karamell íz. Habját a nitrogénes csapolás teszi különlegesen krémessé. Színe mélybarna, szénsavassága tartós és kellemes. Tartalmas ital, tartalmas programokhoz.
Dreher Classic
Jellegzetes pils típusú, világos sör, melynek karakteres keserűje és testessége kellemesen harmonizál. Tartós habja és aranysárga színe mellett az aromakomló gyümölcsös illata és a sör kellemesen csípős szénsavassága nyújt különleges sörélményt.
Dreher Kalandor
Észak-Amerikából származó, vulkanikus eredetű talajon termesztett komlóból gyártott karakteresen keserű sörkülönlegesség. Markánsan kesernyés ízvilágát tökéletesen kiegyensúlyozza az amerikai komló kellemesen citrusos, gyümölcsös aromája - magával ragadja kóstolóját.
Dreher Hidegkomlós
A hidegkomlós Dreher a láger sörök letisztult ízét a kézműves sörök egyedi, tartalmasabb ízvilágával ötvöző, kiemelkedően komlós sörkülönlegesség. Különösen frissítő hatását az illatában és ízében egyaránt domináló citrusos aromakomló adja. A testesebb ízhatást és a megnövekedett keserűt extra komlótartalmának köszönheti, mely tovább emeli minőségét.
A Dreher az egyik legnagyobb múlttal rendelkező hazai sör és egyben Magyarország legnépszerűbb prémium márkája. A Dreher már a kezdetektől számos nemzetközi vásáron és kiállításon sikert aratott, többek között aranyérmet szerzett az 1900-as Párizsi Világkiállításon is. A kétféle komlónak köszönhető könnyed, mégis igazán karakteres ízvilágához generációk ragaszkodnak. A Dreher sörök minden egyes variánsát valamilyen izgalmas összetevő teszi még különlegesebbé. A Dreher Bak barna sör jellegzetesen dús, testes, maláta és karamell ízű, a D24 pedig a Dreher alkoholmentes változata. A márkacsalád idei újdonsága a Dreher Hidegkomlós, amelynél a megszokott kellemesen karakteres ízt különleges eljárással hozzáadott extra aromakomló gazdagítja.
 

Nincsenek megjegyzések: