2015. augusztus 6., csütörtök

Motivációs tréningek
Legyen szó magánéletről, iskoláról vagy munkáról minden cselekvésünkhöz szükségünk van valami belső késztetésre, motivációra, ami segít minket előrébb vinni. Természetesen az lenne a legjobb, ha a jó dolgok erőfeszítés nélkül megtörténnének velünk, de ez ritkán fordul elő és inkább meg kell küzdeni értük. Motiváció nélkül nehéz elkezdeni bármit is, befejezni pedig majdnem hogy lehetetlen. Annak érdekében, hogy a kitűzött cél eléréséig kitartson a motivációnk, Hajnóczy Soma segítségével összeállítottunk néhány tippet.
Gyermekkorban mindenki arról álmodozik, mi szeretne lenni nagykorában: tűzoltó, autóversenyző, orvos, balerina, énekes vagy éppen bűvész... Ezen álmodozások leggyakrabban csupán csak fellángolások, de vannak olyanok, akiknek kihat az egész életükre és azért dolgoznak, hogy elérjék álmaikat. Őket hívhatnánk szerencséseknek, mert tisztában vannak a céljaikkal és mindent megtesznek azért, hogy elérjék azokat. Természetesen nem kell ilyen nagyban gondolkodnunk, vegyünk csak egy fogyókúrát, párkapcsolatot, vagy egy új munkahelyi feladatot. Bármilyen tevékenységről legyen is szó, a legfontosabb a hozzáállásunk, minél kreatívabban és pozitívabban állunk a dolgokhoz, annál könnyebb a motivációnkat megőrizni, és ezáltal elérni céljainkat. Hogyan is tartsuk fenn a motivációnkat? Íme néhány tipp Hajnóczy Soma kétszeres bűvész világbajnoktól, aki a varázslatok mellett motivációs tréningeket is tart, ahol igyekszik kitartását és lelkesedését átadni mások számára is:
  • Erőfeszítés nélkül nincs eredmény, meg kell küzdeni mindenért - Kitartás és gyakorlás akkor is, amikor nem egyszerű. A világbajnoki műsorom előadása közben csak azt látják az emberek, hogy milyen könnyedén szaporítom a pénzérméket és a mobiltelefonokat az ujjaim között, de azt csak kevesen tudják, hogy többször véresre gyakoroltam az ujjaim a siker érdekében.
  • A gondolatoknak alkotó ereje van - Ha eléggé hiszünk valamiben, akkor az meg fog valósulni. Valójában nem vágyni kell a dolgokra és a hiányának a jelenlétével foglalkozni, hanem elképzelni, hogy milyen lenne, ha a mienk lenne, és átélni a képzelt örömöt.
  • Minden mindennel összefügg - Keressük a kapcsolódási pontokat, amik a segítségünkre lehetnek. Én világ életemben úgy éreztem, hogy minden amivel elkezdek foglalkozni, segíti egymást, egy irányba mutatnak. Így például a zenész múltam is segített bűvészvilágbajnokká válni.
  • Valaminek a lehetetlenné nyilvánítása nem más, mint az önmagunkba vetett hit hiánya - Ez nem azt jelenti, hogy ha nagyon akarunk repülni és egy ház tetejéről leugrunk, akkor menni fog. Viszont a Wright fivérek olyannyira hittek benne, hogy az ember repülhet, hogy 1903-ra feltalálták az első repülőt.
  • Nehézségek mindig adódnak - A minél gyorsabb megoldásra törekedjünk, ne pedig a problémára összpontosítsunk. A színpadon több száz, sokszor több ezer ember előtt a legnehezebb egy hiba után folytatni a produkciót, de sajnos mindenre nem lehet befolyásunk, és ha megtanuljuk ezeket a helyzeteket kezelni, győztesként fogunk lemenni a színpadról - vagy akár kijönni egy prezentációról, megbeszélésről.
  • Amikor kezd alábbhagyni a lelkesedésünk ne erőltessük, picit pihenjünk foglalkozzunk mással, és jönni fog egy újabb löket aminek a segítségével ismét lendületre kapunk - Egyetem alatt majdnem abbahagytam a bűvészkedést. A világbajnoki műsorom félkészen állt 2 évig a szekrényben. Most már tudom, hogy ez egy szükséges pihenő volt a megújulás érdekében.
„Azt veszem észre a felgyorsult világunkban, hogy sokan nem tudják, hogy mit kezdjenek az életükkel. Bekerülnek egy mókuskerékbe, amiből nem mernek kilépni. Ilyenkor azt szoktam javasolni, hogy keressenek maguknak egy hobbit, amit szívesen csinálnak. Ki tudja, milyen szintekre fogják fejleszteni a tehetségüket. A bűvészkedés gyerekkoromban nekem is eleinte csak egy játék volt, de mára már az életemet jelenti. A közel két évtizedes kitartó munka meghozta gyümölcsét, már kétszeres bűvész világbajok vagyok, és azzal keresem a kenyeremet, amit szeretek csinálni„ - fejtette ki a téma kapcsán Soma, aki a bűvészkedés mellett zenél, könyvet ír, applikációkat és játékokat fejleszt.
Merjünk kitörni a szürke hétköznapokból, tegyünk az álmainkért, mert „Semmi sem lehetetlen", csak bízzunk magunkban! 

EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: