2017. november 5., vasárnap

Így látja egy építész a világot, ha szobrokat készít




.


Bodzán Antal építészből lett szobrász. Csodálatos kőszobrai a Berekai Art Stúdióban tekinthetők meg. A világhírű művész alkotásai novemberben láthatók az Andrássy úti összművészeti szalonban.

Bodzán Antal tanult hivatása az építészet. Mai napig ebből él, és az építészet, egy saját maga által tervezett épületen elhelyezendő műalkotás inspirálta a szobrászkodásra. 1998-ban készítette el első szobrát, majd két év szünet és vívódás után 2000-ben kezdett el ismét szobrászkodni. Szobrai magángyűjtemények kiemelkedő darabjai Magyarországon kívül Csehországban, Svédországban és az USA-ban.
Az első két bronzszobor után, ma már csak kőszobrokat készít, elsősorban az anyaggal való közvetlen kapcsolat miatt. Számára a szobrászkodás elsősorban egy meditatív tevékenység, a belső csend megteremtésének egyik eszköze és mellette egy olyan alkotási folyamat, ahol semmilyen külső kényszer nincs.
A kiállításmegnyitó zenei kíséretéről Lovász Irén gondoskodik. A Berekai Art Stúdió várja akár a kiállításmegnyitóra, akár a kiállításra is az érdeklődőket. Bejelentkezés az alábbi elérhetőségeken lehetséges: jberekai@gmail.com.
www.bodzan.hu

Németh Krisztina - EuroAstra

Nincsenek megjegyzések: