2016. január 2., szombat

11. Nemzetközi Újévi Cimbalomkoncert




A Cimbalom Világszövetség 11. alkalommal tartja meg Nemzetközi Újévi Cimbalomkoncertjét 2016. január 9-én 19 órakor a budapesti Hagyományok Házában. Az est háziasszonya most is Herencsár Viktória Magyar Örökség Díjas, Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett cimbalomművész lesz. A műsorban idén Magyarország, Szlovákia, Ausztria és Csehország zenéje köszönti az újévet. 



A Cimbalom Világszövetség 2016-ban rendezi meg 11. Nemzetközi Újévi Cimbalomkoncertjét. A budapesti Hagyományok Háza (1011 Budapest, Corvin tér 8.) másodszor ad otthont a koncertnek január 9-én 19 órától. A műsorban ez alkalommal Magyarország, Szlovákia, Ausztria és Csehország művészeinek előadásában változatos cimbalomzene üdvözli az újévet. Más hangszerek is feltűnnek a programban, hiszen a zenei stílusok és kultúrák keveredése teszi hangulatossá, izgalmassá a koncertet.

A 11. Nemzetközi Újévi Cimbalomkoncerten klasszikus zene, népzenei és jazz feldolgozások, világzenei és könnyűzenei produkciók is szerepelnek a repertoáron. A műsorban közreműködik a szlovák Miriam Švábová és a cseh Eduard Tomaštík cimbalmon, az osztrák Wilfried Scharf koncertciterán, a magyar Horváth Anita hegedűn és hangtálakon, valamint a szlovákiai Deal popzenekar és a cseh Societas Incognitorum Ensemble énekegyüttes. Az est háziasszonya ezúttal is Herencsár Viktória Artisjus- és Magyar Örökség Díjas, Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett cimbalomművész, a Magyar Kultúra Lovagja, a művészetek doktora, a Cimbalom Világszövetség elnöke, a Besztercebányai Művészeti Akadémia docense.

A Nemzetközi Újévi Cimbalomkoncerten a korábbi években vendégszerepeltek előadók Angliából, az Amerikai Egyesült Államokból, Argentínából, Görögországból, Csehországból, Svájcból, Iránból, Ukrajnából, Moldáviából, Fehéroroszországból és Törökországból is.
Az est védnöke Dunai Mónika országgyűlési képviselő.

Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap, Budapest  Főváros XVII. Rákosmente Önkormányzata:  Riz Levente polgármester, Horváth Tamás,  Fohsz Tivadar alpolgármesterek, Dr. Piláth Károly, Szabó Tiborné, Dr. Füzesi Péter, Sarkadi Nagy Adrien, Petrőczy Dániel, Dr Fenke Ferenc, Dr. Bényi Zsolt, Nagy Anikó, Rózsahegyi Péter képviselők, Budapesti Szlovák Intézet, Budapest Főváros XVII. Kerület Szlovák Nemzetiség Önkormányzata, Pásztor és Társai Kft, Cimbalom Világszövetség, Music Fashion Kft.

2016. január 9. 19 óra
11. Nemzetközi Újévi Cimbalomkoncert
Hagyományok Háza
1011 Budapest, Corvin tér 8.
Belépőjegy: 1800 Ft
 

Nincsenek megjegyzések: