2015. június 24., szerda

VinAgora Borgála




2015. június 27-én VinAgora Borgála, a legrangosabb hazai borverseny közönségkóstolója a Boscolo Konferencia Központban. Június közepén zajlott hazánk legrangosabb nemzetközi bor-megmérettetése, a VinAgora Nemzetközi Borverseny, az egyetlen olyan verseny Magyarországon, ahol a magyar és külföldi borok együtt mérettetnek meg nemzetközi szaktekintélyek által. 



A VinAgora különlegessége, hogy a verseny után a borkedvelők és a hozzáértők is megkóstolhatják a nevezett és díjazott magyar, külföldi borokat. Az idei volt a borverseny történetének legjobb sorozata: kiváló borok versengtek, a bírálóknak ezért nem volt egyszerű a dolga. 

Vajon meg lehet kóstolni több mint 500 féle bort egyetlen nap alatt?
Június 27-én, szombaton elegáns környezetben vonul fel a hűs borospalackok hosszú sora, melyekből a borkedvelők kedvükre kóstolgathatnak. Minden bor mellett megtalálható a hivatalos bírálati lap a versenyen kapott értékeléssel, így a vendégek összehasonlíthatják a borok eredményeit.
Új kedvencekre bukkanhat, régi ismerősöket üdvözölhet poharaiban az, aki szereti a bort, szereti a sokszínűséget vagy egyszerűen kellemesen szeretne eltölteni egy borillatú napot 549 féle nedű, és sok neves borász társaságában. Nos, de hol is kezdjünk hozzá? Mit érdemes kóstolni? Milyen sorrendben? Melyik bort hol találom? Ehhez áll rendelkezésre néhány fontos, megfontolandó kóstolási tipp, amit érdemes átolvasni a Borgála előtt.

„Én is pontozok" - interaktív borszakmai játék
Ha szeretné összevetni saját véleményét, bírálatát a VinAgora szakmai zsűri ítéletével, vegyen részt az ingyenes interaktív borszakmai játékon a rendezvény egész ideje alatt. A borok elismert tudója segíti Önt a pontozásban.
A játékszabályok egyszerűek:
- Töltsön poharába a Borgálán fellelhető bármelyik borból
- Írja fel a bor mellett található bírálati lapon szereplő kódszámot, de a játék kedvéért ne nézze
  meg a hivatalos bírálat eredményének részleteit!
- Keresse meg a játék helyszínét, foglaljon helyet az egyik számítógépnél, és a borversenyen
  is használt számítógépes programmal értékelje a poharában található bort.
- A bírálat befejeztével vegye át az Ön eredményeit tartalmazó, kinyomtatott bírálati lapot, és
  hasonlítsa össze az eredeti bírálati lappal.

Belépőjegy elővételben (június 25-én éjfélig) a Broadway oldalán vásárolható 6500.- forintért. A helyszínen a belépőjegy ára 7900.- forint.
A helyszínen kristály kóstolópohár bérelhető.

2015. június 27. 13-20 óra között (pénztárzárás 19 órakor)
VinAgora Borgála
Boscolo Konferencia Központ
Erzsébet krt. 9-11., bejárat az Osvát utca felől

www.vinagora.hu


Lantai József -EuroAstra

Nincsenek megjegyzések: