2015. június 19., péntek

Múzeumok Éjszakája az Eötvös Loránd Tudományegyetemen




2015. június 20-án az ELTE TTK Természetrajzi Múzeum interaktív bemutatókkal készül, az érdeklődők bepillanthatnak a Trefort-kert rejtett zugaiba, és különleges programokkal tart nyitva az Egyetemi Könyvtár is az év legrövidebb éjszakáján.
Jegyes-Tóth Kriszta, az ELTE kommunikációs igazgatója elmondta: az Egyetem az elmúlt évekhez hasonlóan idén is számtalan programmal vesz részt az országos eseményen. Az ELTE TTK Természetrajzi Múzeum délelőtt 10 órától éjfélig várja az érdeklődőket a Lágymányosi Campuson. Az Ásvány- és Kőzettárban és a Biológiai és Őslénytani Kiállításon ötperces mikrovezetések lesznek, emellett speciális programokkal, kísérletekkel és játékokkal is várják a kicsiket és nagyokat: kiderül például, hogyan építsünk otthon gyorsan 3D nyomtatót használt számítógép alkatrészekből. A látogatók Baljós égi tünemények - Ábránd vagy valóság? /  Éjszakai világító felhők - a nyár tündöklő csodái címmel előadásokat hallhatnak a 2015-ös Fény Nemzetközi Éve programhoz kötődően.
Trefort-kertben (1088 Budapest, Múzeum krt. 4.) az ELTE BTK Új- és Jelenkori Történeti Tanszékének szervezésében 16 és 19 óra között óránként indul a „Mert minden kampusznak van története!" interaktív tárlatvezetés. Az egyetemi hallgatók által vezetett sétákon kiderül, kiknek a neveit őrzi az egyetem tégláinak fugája, vagy éppen miért nevezik a Bölcsészettudományi Kar kertjét Trefortnak.

Az Egyetemi Könyvtár (1053 Budapest, Ferenciek tere 6.) 18 órától éjjel 1 óráig „Nem egyéjszakás könyvtár"címmel kínál számos programot. Lesz könyvtárvezetés eredeti erdélyi magyar muzeális dokumentumok bemutatásával, megismerhetik a digitalizálás és restaurálás rejtelmeit „A könyveknek is megvan a maguk sorsa" címmel. Bepillanthatnak a különleges értékű folyóiratokat őrző raktárba, de megnézhetik a Rosta József munkáiból válogatott „Végtelen könyvtár" című kiállítást is. A programokkal párhuzamosan kézműves foglalkozással várják a gyerekeket és felnőtteket, este fél 8-tól pedig a MedveCukor Jazz Band szórakoztatja a közönséget az ELTE Egyetemi Könyvtárában.

A város rejtett kincse, az ELTE Botanikus Kertje (Füvészkert) növénysimogatóval és izgalmas szakvezetésekkel készül az év legrövidebb éjszakájára.

http://www.elte.hu/hir?id=NW-7131

Nincsenek megjegyzések: