2015. június 22., hétfő

100 éves a magyar animáció - 30 éves a KAFF




A 12. KAFF ideje alatt esténként fergeteges hangulatú koncertek várják a közönséget Kecskemét Főterén, ahol a zenekarok fellépését szabadtéri filmvetítések követik. Fellép többek között Szabó Balázs Bandája és a Csík zenekar, nagyvásznon a Hófehér vagy A tenger dala, de a Bor- és Pálinkaünnep kínálatát is érdemes lesz kóstolgatni az érdeklődőknek.



Ha este, akkor Főtér! Kecskemét központja idén is a fesztivál pulzáló szívévé válik naplemente után. A június 24. és 28. között megrendezendő 12. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál hagyományos programpontja a szokásos esti koncert a Főtéri Nagyszínpadon, mely 20 órakor kezdődik minden nap. Az élő zene után a közönség nagyvászonra kivetítve közkedvelt és különleges családi animációs filmeket láthat 22 órától. A vetítéseket követően péntek és szombat éjszaka fényfestés formájában a 100 magyar népmese üdvözli a 100 éves magyar animációt az Otthon mozi homlokzatán.
Ha nappal, akkor is! Természetesen nem csak este tartogat érdekes programokat a Főtér és környéke. A Művelődési Központban a 100 éves magyar animációt és a 30 éves Kecskeméti Fesztivál történetét bemutató kiállítás mellett Haris László fotóművész panorámafotóival (Nézz körül!) és Bartal Kiss Rita bábművész munkásságával is megismerkedhetnek (Eltüsszentett királyság).
A Kecskeméti Kortárs Galériában (Kerámia Stúdió) a Nők Lapjából ismert karikaturista Szűcs Édua humorral átitatott képeit láthatják (Ez komoly?).
A Rákóczi úton a Művész Kávézóban Horváth Mari legújabb filmjeiből, a díjnyertes Cigánymesékből állítunk ki képeket.
A 12. KAFF-on 3. alkalommal megrendezett SZAFT-on a képregényrajongók is kipróbálhatják magukat. Június 25-26-27-án a Tudomány és Technika Házában a Magyar Képregény Szövetség által szervezett Comic Jam-en képregényt rajzolhatnak a vállalkozó szelleműek, a kisebbek pedig Traub Viktória animációs-filmrendező legutóbbi, Vastojás című rövidfilmjéhez kapcsolódó gyerekfoglalkozáson vehetnek részt. A film vetítése után megismerkedhetnek a készítés hátterével, majd a Vastojás világába passzoló szörnyeket tervezhetnek.
Kecskemét Főtere - részletes esti programok:
A programok ingyenesek!
Június 24. szerda
20.00 Szabó Balázs Bandája koncert
22.00 Filmvetítés: Hófehér - egészestés magyar rajzfilm.
Rendezte: Nepp József
Június 25. csütörtök
20.00 Csík zenekar koncert
22.00 A fiú és a világ - egészestés brazil rajzfilm.
Rendezte: Alé Abreu
Június 26. péntek
20.00 Gypo Circus koncert
22.00 A tenger dala - egészestés ír rajzfilm.
Rendezte: Tomm Moore
Június 27. szombat
20.00 Kerekes Band koncert
22.00 Megalkuvó macskák és epizódok a Gusztáv sorozatból - magyar animációs rövidfilmek.
Rendezte: Nepp József
Június 28. vasárnap
20.00 Söndörgő koncert
A Fesztivál ideje alatt a Fesztiválközpont információs pultjánál szolgálnak részletes információval, útbaigazítással.
2015. június 24-28.
12. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál
9. Európai Animációs Játékfilm Fesztivál
100 éves a magyar animáció - 30 éves a KAFF
www.kaff.hu
https://www.facebook.com/kaff
http://kecskemetfeszt.hu


Lantai József - EuroAstra

Nincsenek megjegyzések: