2014. június 14., szombat

X. Magyar Táncfesztivál -Győr




2014. június 16. és 22. között a Nemzeti Táncszínház, a Magyar Táncművészek Szövetsége és a Győri Balett tizedik alkalommal szervezi meg a Magyar Táncfesztivált,
ahol a legismertebb és legszínvonalasabb magyar táncegyüttesek csillogtatják meg tudásukat.

A Magyar Táncfesztivál kiemelkedő helyet foglal el Győr kulturális életében, ma már mondhatjuk, hogy a nyári programok elmaradhatatlan szereplője. Köszönhető ez a színvonalas szervezésnek, a változatos, szinte minden stílust átfogó programoknak.

A jubileumi Magyar Táncfesztivál ideje alatt koncentráltan megjelenik a tánc minden formája, Győr városának több helyszínén lépnek fel a klasszikus balett, a néptánc és a modern táncművészet műfajának kiemelkedő képviselői. A táncfesztivál ebben az évben egy egész napot szentel a népzenének és a néptáncnak, de a kínálatban helyet kapnak a fiatal hip-hop tehetségek is. A stílusok között nagy a kontraszt, de a zene, a mozgás és a tánc szeretete összeköti ezeket a fiatal és tehetséges művészeket.

A Győri Nemzeti Színház ad otthont a színpadi és színházi táncbemutatóknak, de ezek mellett számos szabadtéri program várja a fesztivál közönségét II. János Pál téren és Széchenyi téren.

A X. Magyar Táncfesztivál 2013-ban nem kisebb célt tűzött ki, mint hogy mosolyt csaljon a közönség minden egyes tagjának az arcára. Ezért lett a fesztivál mottója: „Táncolj és Mosolyogj!

Forrás:  gyor.varosom.hu/

Nincsenek megjegyzések: