2017. július 30., vasárnap

Jótékonysági előadás a nyugdíjas artistaművészek megsegítésére




„Fogjunk össze! Kérem, most segítsen: beszélje rá ismerőseit, cégvezető barátait, a környezetében élő művészettámogató embereket, hogy vásároljanak jegyet, ha lehet, minél drágább jegyet az augusztus 11-i előadásunkra!" - kéri Fekete Péter miniszteri biztos, a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója.



A cirkuszművészet több száz éves hagyományokra tekint vissza Magyarországon. Artistaművészeink munkáját kitűnő minősítéssel, komoly elismeréssel figyeli a nemzetközi szakmai plénum, amelyet nagy öregjeink, artistacsoportok, művészek hosszú évtizedes munkával vívtak ki a világban. A cirkuszművészetnek helye van a magyar kultúrában és életben tartásuk, ápolásuk kiemelten fontos feladat.

„Generációkon keresztül örökölt, az emberi teljesítőképesség határtalanságában rendületlenül hívő emberfeletti akarat tudta évszázadokon keresztül életben tartani, megőrizni ezt a műfajt. Csak a múlt tisztelete és elődeink érdemeinek megőrzése segíthet minket ahhoz, hogy megújítsuk, újraértelmezzük, felfrissítsük ezt a csodát, amit cirkuszművészetnek nevezünk. Az új utak keresése mellett kiemelt feladatunknak tekintjük az idős artistaművészek támogatását is." - mondta el Fekete Péter.

2017. augusztus 11-én 19 órakor a Fővárosi Nagycirkusz az Artistaművészek és Cirkuszi Dolgozók Szakszervezetével együttműködve jótékonysági előadást szervez a nyugdíjas artistaművészek és cirkuszi dolgozók megsegítésére, az Antarktisz gyermekei - Jégbe zárt cirkuszvilág előadásának teljes bevételét a művészek támogatására fordítják.

A nemes cél érdekében az igazgatói páholyba, valamint a VIP helyekre 20 000 Ft-os értéken vásárolhatók jegyek. Az első négy belépőt dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár, Závogyán Magdolna kultúráért felelős helyettes államtitkár, dr. Gyimesi László, a Művészeti Szakszervezetek Szövetségének elnöke, valamint Fekete Péter vásárolta meg. Egyéb helyekre 1500-4500 Ft-os jegyeket lehet váltani, amellyel az idős művészeket és cirkuszi szakembereket támogatják.

A Fővárosi Nagycirkusz Antarktisz gyermekei - Jégbe zárt cirkuszvilág műsora sok érzelemmel játszik egyszerre, találkozik itt a keleti misztikum és a felszabadult rekeszizomgyötrő nevetés, a szelíd szerelmes romantika és az elbűvölő vad szenvedély, a tökéletesre finomított ügyesség és az áthatóan légies szépség. Igazi szemkápráztató revüműsor, amelyben egymás után csúsznak be a jégen korcsolyázó bohócok, zsonglőrök, ugróköteles, bicikliző vagy kézen korcsolyázó artisták, hogy aztán gólyalábas táncosnőknek, levegőbe váratlanul felemelkedő artistáknak, kacér gyorsöltözőknek vagy kiegyensúlyozott erőemelőknek adják át a helyüket.

Jegyek a következő e-mail címeken igényelhetők:
eotvostibor@gmail.com; artistaszakszerv@gmail.com

Eötvös Tibor, az Artistaművészek és Cirkuszi Dolgozók Szakszervezetésnek elnöke a +36 30 60 30 536 telefonszámon keresztül ad bővebb felvilágosítást, valamint fogadja a telefonos jegyrendeléseket.

http://www.maciva.hu
http://www.fnc.hu
 

Nincsenek megjegyzések: