2017. április 11., kedd

Alsó-Ausztria: Húsvéti hosszú hétvége változatos élményekkel




Kézműves kirakodóvásárok, színvonalas koncertek, kastélylátogatás, a kicsiknek fészek- és tojáskereső játékok, vagy póni-lovaglás, csak néhány abból a gazdag programkínálatból, amelyet Alsó-Ausztria kínál a közelgő húsvéti hosszú hétvégére. A tartományban mindenki talál érdeklődési körének megfelelő lehetőséget, kedvcsinálónak íme néhány javaslat.

Április 15-17. között a gyönyörű barokk kastélykomplexumban, a Schloss Hofban húsvéti vásár lesz. Inspiráló ajándék ötletek, a gyerekeknek többek közt sétakocsikázás, nyuszi műhely. A húsvéti hangulatban felejthetetlen élmény a kastélylátogatás, melynek 2017-ben központi témája Mária Terézia munkássága. (lásd: http://www.donau.com/de/roemerland-carnuntum-marchfeld/veranstaltungen-events/detail-veranstaltungen/ostermarkt-auf-schloss-hof-12-89-und-15-17-april-2017/e43e34d17f64ecbceb6590a0839c7fe3)

Reichenauban a Rax hegység lábánál április 14-15-én nemcsak hangulatos vásár lesz, (lásd: http://www.reichenau.at/cgibin/ONLWYSIWYG/ONL.cgi?WHAT=INFOSHOW&INFONUMMER=35467926&ONLFA=REI) hanem a stílusos bolhapiacon is lehet kincsekre vadászni. Akik a hegyekben töltenék a húsvét hétfőt, azoknak egy húsvéti túrát ajánlunk a Raxon. (lásd: https://www.raxalpe.com/de/tickets-preise-gutscheine/fahrplan/boxnewsshow46-osterwanderung-auf-der-raxalpe) 13 órától a Berggasthofban ajándékkeresés a gyerekeknek, az Ottohaus menedékház pedig cirbolyafenyő pálinkával várja a kirándulókat.

A Kittenberger Élménykertekben (lásd: http://www.kittenberger.at) éppen a húsvéti vásár (április 8-17.) ideje alatt virágzanak a vad cseresznyék, ahol több száz nyuszifészek várja, hogy a kicsik felfedezzék, akárcsak a Thayatal Nemzeti Parkban. A Thaya folyó völgyében elterülő, páratlan szépségű védett területen április 17-én várják az érdeklődőket húsvéti programmal. (lásd: http://www.np-thayatal.at/de/pages/default.aspx)

A Tullni Kertekben a húsvéti hétvégén (április 16-17.) kezdődik az idei kertészeti év, a felnőtteket látványos kert-show, a kicsiket pedig egy újonnan kialakított kalandpark is várja.
http://www.donau.com/de/kamptal-wagram-tullner-donauraum/veranstaltungen-events/detail-veranstaltungen/ostern-auf-der-garten-tulln/6ecde25175d5cc05b153fb8f86ff0e7b/

A neogótikus Grafeneggi kastélyban - http://www.grafenegg.com/de - idén április 16-án lesz a már hagyományosnak számító húsvéti koncert. A világhírű komolyzenei centrum idén is különleges programmal készül, első alkalommal lép fel itt a salzburgi Bach Kórus.

Aki még a hosszú hétvége előtt szeretne indulni, annak a tudatos étkezés központját, a Rosenfellner Malom programjait ajánljuk. (lásd: http://www.rosenfellner.at/de/) A harmadik generáció által üzemeltetet malomban április 12-13-án lesz „Nagy Tojásvadászat", malom-túra, és a malom nevével fémjelzett biotermék-kóstoló.

www.also-ausztria.info
 

Nincsenek megjegyzések: