2017. április 6., csütörtök

2017. április 7-8-9. Koreai Kulturális Fesztivál 2017
A Koreai Kulturális Központ és a Budapesti Tavaszi Fesztivál 2017 tavaszán egy különösen értékes együttműködés eredményeként, három napon keresztül gazdag és színes programsorozatot kínál a koreai kultúra iránt érdeklődők számára.  A Korea-napot változatos, önálló koncertprogram és egy különleges kiállítás is övezi.2017. április 7-én 20:00-tól Gonne Choi, dél-koreai énekes, gitáros és dalszerző, érzékeny és finom megfigyeléseken alapuló költői és zenei világa bontakozik ki a hallgatóság előtt. Dalait hallgatva a közönség egy utazás kellős közepébe csöppen, ahol a különböző zenei kifejezésformák - a jazz és a klasszikus, a kortárs és az autentikus népzene - viszik egyre messzebb, a dalköltészet mélyére.

2017. április 8-án 20:00-tól a Coreyah nevű együttes lép színpadra, akik korábban már elnyerték a Koreai Népzenei Díjat és a közelmúltban az év legjobb jazz-crossover albuma díjért is versengtek. E tény is világosan jelzi, hogy a Coreyah számára nem létezik éles határ a popzene és a népzene között. A csapat élő koreai zenét ad elő, olyan muzsikát, mely természetes módon integrálja és asszimilálja egyetlen stílus keretei között a hagyományos koreai zenét, a nyugati rockot, a balkáni folklórt vagy bármilyen más régió zenei örökségét.
A Coreyah sikerrel lépett már színpadra Belgiumban, az Edinburgh-i Fringe Fesztiválon, Ausztráliában, Szingapúrban, Katarban és Ománban. A zenekar harmadik albuma 2016-ban jelent meg.

2017. április 9-én két időpontban is látható lesz a rendezvénysorozat záróelőadása. A Sim Cheong című színpadi művet 16:00 és 20: 00 órakor láthatja majd a közönség. Az előadás egy apa és lánya történetét meséli el, évek óta sikeresen ötvözve a hagyományos panszori-t a modern elemekkel - az énekes elbeszélő meséjét 30 fős társulat, élő zene és digitális vizualitás teszi magával ragadó élménnyé. A zenés produkció a Koreai Kulturális Örökség Alapítvány támogatásával lesz megtekinthető a Bálnában.

Különleges kiállítás - Koreai zenék, dalok és táncok
2017. április 3. - 2017. április 21.

Korea egy kis ázsiai ország, amely hosszú történelmének során megőrizte kulturális gazdagságát és változatosságát. Kulturális fejlődése szorosan kötődik az egymástól nagyon eltérő négy évszakhoz. Kulturális gazdagsága bővítésének céljából Korea számos kulturális elemet átvett több országból, és honosította azokat az elemeket. Tradicionális művészete mélyen kötődik a buddhizmushoz, a konfucianizmushoz és a sámánizmushoz.
A koreai nép mindig nyitott volt az újdonságok felé, ebben a hozzáállásban rejlik művészetnek gazdagsága és igazi változatossága. Alapját az összetett művészetek, dalok, táncok, zene és színház képezik, melyek párhuzamos létezése jelentősen hozzájárult a ma is ismert koreai művészet kialakulásához.

E művészetek egyik jellemzője a regionalitás. A Koreai-félsziget különböző régióiban és a különböző társadalmi rétegek szintjein egyedi és sajátos kultúrák alakultak ki. Például a népdalok - koreai nyelven minyo - és a közösségi dalok - nongak - területenként is különböznek. Ezeknek a sajátosságoknak köszönhetően a koreai tradicionális kultúrát és művészeteket az egyediség, az érdekesség és a természetesség jellemzi - ez az, ami miatt a koreai kultúrát világszerte csodálják és kedvelik.
Történelmi szempontból Korea békés ország, amely soha nem támadta meg szomszédjait. A békeszerető nép zenéje a békét és a szeretet hirdette és hirdeti, nemcsak Koreában, de világszerte is.
„Én vagyok Korea, Te vagy Korea. Mi vagyunk Korea."
A Korea név jelentése: a Korea iránti szeretetet és boldogságot minden koreai a szívében hordozza. Legyen Ön is „koreai" és tapasztalja meg a „koreai boldogságot."
A kiállítás megtekinthető 2017. április 3-tól április 21-ig nyitvatartási időben, a Koreai Kulturális Központban.

Legyen Ön is, az Olvasónk részese a Koreai Kulturális Napoknak!
További részletek és jegyvásárlás az alábbi oldalakon.

2017. április 7-8-9.
Koreai Kulturális Fesztivál 2017
Koreai Kulturális Napok, Budapesti Tavaszi Fesztivál 2017
Bálna Budapest

www.koreaikultura.hu
www.btf.hu
 

Nincsenek megjegyzések: