2015. július 27., hétfő

III. Gárdonyi Irodalmi Fesztivál





Nyitott könyvvé válik az irodalom Egerben a 2015. augusztus 1-3. között megrendezésre kerülő III. Gárdonyi Irodalmi Fesztiválon, ahol újra a családoké a főszerep az Egri Várban. Irodalmi kávéházzal, játszóházzal, vitézi próbával, könyvműhellyel és előadásokkal várnak kicsiket és nagyokat. 


 
Az Egri Várban 2015-ben immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Gárdonyi Irodalmi Fesztivál, mely kreatív formában igyekszik az irodalmat és az Egri Csillagok világát közelebb hozni korunk emberéhez. Az egész napos programsorozat minden korosztálynak könnyed és felejthetetlen szórakozást kínál.

A gyermekeket kézműves foglalkozásokkal, meseprogrammal, gyermekelőadásokkal és látványműhelyekkel várják. Igazi különlegességnek ígérkezik a Gergők és Vicuskák program, ahol a résztvevők belebújhatnak az Egri csillagok szereplőinek bőrébe. Megelevenedik a múlt és a vitézi szertartás keretei között íjászatban, célba dobásban, létramászásban, settenkedésben kell teljesíteni a kihívásokat. Vitézek kerestetnek!- szól Szent László Vitézeinek szlogenje és ami biztos, hogy augusztus 1 és 3. között az Egri Várban bárki vitézzé válhat.

Az esti órákban kiváló színművészek idézik meg az egykor letűnt korokat.
Szombaton „Csak az a mienk, ami szívünk." - Saárossy Kinga és Blaskó Balázs színművészek valamint a Pavane táncegyüttes előadását láthatjuk a színpadon, majd „Az éjszaka csodái" Hűvösvölgyi Ildikó irodalmi estje következik a Dobó-bástya teraszán finom süteményekkel, kávéval, teával, üdítővel.
Vasárnap este A feleségek felesége címmel Petőfiné Szendrey Júlia naplóját, levelezését ismerhetik meg a látogatók Patka Heléna előadásában.
A fesztivál utolsó napján Gárdonyi születésnapi kerti ünnepély Gárdonyi tortájával, finom Gárdonyi-borral az író otthonában, valamint Karádi István zenés műsorában az esemény címadó írója, Gárdony Géza személye elevenedik meg.

2015. augusztus 1-3.
III. Gárdonyi Irodalmi Fesztivál
Egri Vár

www.egrivar.hu
 

Nincsenek megjegyzések: