2015. június 2., kedd

Víz, Zene, Virág Fesztivál




Magyarország legnagyobb családi fesztiválja hazánk legnépszerűbb zenekaraival, külföldi fellépővel, valamint különleges és színes kulturális-, virág-, sport- és ingyenes gyermekprogramokkal vár mindenkit június 26-28-ig.



A Tatai Vár, az Esterházy-kastély és az Öreg-tó festői környezetében idén 22. alkalommal megrendezésre kerülő fesztiválon az óvodáskorúaktól az idősekig mindenki megtalálhatja a kedvére valót a mintegy 200 program közül. A rendezvény színvonalát bizonyítja, hogy nemrég az Európai Fesztiválszövetség is elismerte a Víz, Zene, Virág Fesztivált, korábban pedig a Komárom megyei Közgyűlés döntött Értékleltárba vételéről, valamint a Megyei Príma Primissima-díjat is megkapta.

A Fesztivál elsődlegesen a családokat várja, így kivételes gyermekprogamokkal készül. A tavaly véletlenül a fesztiválon talált kutyus, Szipi után elnevezett Szipi-Szigetek szinte egész nap a gyerekek rendelkezésére állnak, INGYENESEN. A Fesztivál 12 pontján elhelyezett vidámparki eszközök térítésmentesen vehetők igénybe, 14 év alatt pedig belépőt sem kell váltani a fesztiválra.

Chris Lake, a világhírű brit DJ és producer lesz az idei Tatai Víz, Virág, Zene fesztivál külföldi sztárvendége a lenyűgöző Riska Party Arénában, de a hazai sztárokat sem kell nélkülöznünk majd!
A Vad Fruttik, a Magna Cum Laude, Charlie,  a Firkin, a Pribojszky Mátyás Band, Vastag Csaba, a B52 Jankai Bélával, a Dorrey Lin Lyles, Mága Zoltán, Palya Bea és Szokolay Dongó Balázs, a Wellhello, az Anna &the Barbies, Nagy Feró és a Beatrice, az Intim Torna Illegal, a Benkó Dixiland Band, Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint csak néhány azok közül a fellépők közül, akik a három nap alatt szórakoztatják a fesztiválozókat a Jameson Nagyszínpadon, a Blues & Rock színpadon, a Bomba Romkocsmában és a Groupama Várszínpadon.

Az idei fesztivál igazi nagy durranása lesz az angol világsztár DJ-producer Chris Lake fellépése a Risky Party Arénában, amely ebben az évben sátor nélkül, 31 méteres Gigaszínpaddal várja az elektronikus zene szerelmeseit. Rajta kívül is számos híresség biztosítja a hajnalig tartó buli fantasztikus hangulatát, többek között Sterbinszky, Bárány Attila, a Crazibiza, Cooky&MGee, Newik és Julia Carpenter.

A Borudvar Picanto Színpadon egyedülálló hangulatban ismerkedhetnek meg a  látogatók a neszmélyi borvidék és a vendégborászok nedűivel, neves DJ-k és más fellépők pedig a zenét és a party-hangulatot biztosítják, de lesznek itt jazz-koncertek és meglepetés vendégek is. Itt találkozhatunk majd a Borravalóval, a Szakcsi-Plutó-Emilio trióval, DJ Hubikkal, DJ Schneiderrel, DJ Dominique-el.

A Családi színpad programja már minden délelőtt tíz órától szórakoztatja a kicsiket, de a nagyokat is, hiszen a műsor igazán színvonalas lesz. Ezen a helyszínen lép fel a Sudden Bunny, a Buborék együttes, Bereczki Zoltán, a Bogármuzsika és a 100 Folk Celsius, sőt a gyerekek táncra is perdülhetnek, vasárnap a Bányász Táncegyüttes előadására, de részt vehetnek Morrighan's ír sztepptánc együttes táncházában is.

A Dunántúl legkreatívabb ivója, a Bomba Romkocsma idén sem marad meglepetések nélkül. A rég nem használt holmik itt újra életre kelnek. Ismét lesz kocsmakönyvtár, okosítókoktél, és egyéb meglepetések is. A koncertek mellett látványos kiállítások, kulturális-, virág-, sport- és más színvonalas programok is lesznek. A Fesztivál területén található az Év fája (2014), az Európai Év fája verseny 2. helyezettje, a Nagy Platán. A fát külön köszöntjük egy szabadtéri minikiállítással, valamint fényfestéssel. A Platán mellett élvezhetjük a Vízimozi műsorát is, de visszatér Veress Zoltán műrepülő-bajnok, lesz Flyboard-bemutató, lampionos felvonulás, regatta-verseny és sárkányhajó-verseny is.

A gyerekeket mindezeken felül két helyen is várják: Az Ireks Picurka Pékek Kézműves Ligetében szakképzett óvónők segítik az aprónépet a kenyér és kalácssütésben, így a szülők is gond nélkül körülnézhetnek a fesztiválon. A Gyerekbástyán pedig a környezetvédelem a téma, Öko-játszóház és sok egyéb foglalkoztató várja a kicsiket.

A Fesztiválon ezen túl ingyen WIFI, saját IFestmap mobilapplikáció, napelemes akkutöltők állnak a résztvevők kényelmére. A fenntarthatóságot a karbonlábnyommérés, a repohár, és a csatornára kötött vízöblítéses, takarított WC-k szolgálják.
Az egészségtudatos életmódot az egészségügyi szűrőkamion valamint az Egy Csepp Vér Alapítvány szolgáltatásai hangsúlyozzák.
Az igazi szenzáció pedig ezek felett az, hogy ez az egyedülállóan színvonalas fesztiválra a háromnapos jegy csupán 1600 forintba kerül elővételben, és 2000 forintba a helyszínen, amely ráadásul Tata összes múzeumába belépésre jogosít.

2015. június 26-28
22. Víz, Zene, Virág Fesztivál
Tata

www.vizzenevirag.hu

Nincsenek megjegyzések: