2015. június 3., szerda

Magyar ivóvíz a világ legjobb termékei között




Legmagasabb, Nagy Aranyérmet kapott Szigetköz vize a brüsszeli székhelyű Monde Selection Nemzetközi Minőségügyi Szervezet független, szakmai zsűrijétől. Idén az ünnepélyes díjátadó gála Lisszabonban, 2015. június 1-jén került megrendezésre, melynek keretében Leitner László, a Panta Aqua Vízpalackozó Zrt. vezérigazgatója vette át a díjat. 




A Mosonmagyaróvár és környékén élő 74.000 fős lakosság ivóvízét, mely Közép-Európa egyik legnagyobb és legtisztább ivóvízkészletéből, a szigetközi vízbázisból származik, a helyi önkormányzat tulajdonában álló Panta Aqua Zrt. 2011 óta szűrés és egyéb kezelés nélkül palackozza és forgalmazza itthon Szigetközi Friss Vízként, külföldön Panta Aqua néven. A rangos elismerésben a Panta Aqua the water márka szénsavas és szénsavmentes változata egyaránt részesült.
A víz különlegessége, hogy szűrés, kezelés, tisztítás nélkül, közvetlenül palackozható ivóvíz, mely hasonlóan védett és állandó minőségű vízbázisból származik, mint ami az ásványvizekre van előírva. De a társaság üzletpolitikájának alapvető célkitűzése, hogy az ivóvizet, mint értéket visszavezesse a köztudatba. A szigetközi vízbázis különlegessége, hogy 300 - 600 m vastag kavicsgörgeteg részekre települt és a medence hatás miatt az Alpok tiszta mélységi vizei áramlanak ide, így gyakorlatilag kifogyhatatlannak tekinthető a feketeerdei vízbázis. A 70-100 m mélységű kutakból nagy mennyiségű és minden szempontból kiváló, kezelést nem igénylő tiszta víz nyerhető ki. Az itt található ivóvíz rendkívüli tisztasága, alacsony ásványi anyag tartalma adja meg a lehetőségét a palackozott ivóvíz előállítására is. Ezeket az előnyöket csak nagyon kevés palackozott víz tudja biztosítani szerte a világon.
„Nagy megtiszteltetés és siker számunkra ez az eredmény. Az elismerés, visszajelzés számunkra, hogy jó úton haladunk afelé, hogy nemcsak hazánkban, de az országhatáron túl is egyre többen megismerjék Szigetköz vizét, melyre mindannyian büszkék lehetünk. S tovább erősíti egyben azt is, hogy a világ víz nagyhatalmai közé egyre inkább hazánkat is bevegyék." - mondta Leitner László, a Panta Aqua Vízpalackozó Zrt. vezérigazgatója.
A Panta Aqua Vízpalackozó Zrt. jogelődjének az Aqua Szolgáltató Kft-nek alapítója, illetve tulajdonosa Mosonmagyaróvár város Önkormányzata volt. Napjainkban a társaság a működési területén élő 74 ezer ember víziközműves ellátását biztosítja. Mosonmagyaróvár és a környező települések lakói különösen szerencsések, mert Közép-Európa egyik legtisztább és legnagyobb édesvízkészlete felett élnek. A vízműtelep 15 éves működése alatt, a mai napig nem volt szükség fertőtlenítő berendezés üzemeltetésére. Ez is alátámasztja azt a tényt, hogy az itt kitermelt víz kifogástalan minőségű és a vízellátó rendszer stabil. Panta Aqua Vízpalackozó Zrt. néven a vállalkozás 2011 szeptemberében azzal a gondolattal kezdte meg a Víz palackozását, hogy mindenféle fertőtlenítőszer, tartósítószer és kezelés nélkül prémiumkategóriában juttassa el a palackozott vizet fogyasztóihoz.
A Vizet, mindhárom kiszerelésben (0,25 l, 0,5 l, 1 l) kizárólag üvegpalackban forgalmazzák. Döntésüket a környezettudatosság mellett az egészségtudatossági szempontok is meghatározták, hiszen a szigetközi víz kiváló minőségét eredeti formájában (szén-dioxid dúsítás nélkül) üvegben 6 hónapig megőrzi, míg ugyanezen víznek a minősége - saját méréseik alapján - PET palackban már két hét után megkérdőjelezhető. A Panta Aqua Zrt. termékeire kuriózumként tekinthetünk az országban; egy üvegpalackba zárt tiszta, kezelésmentes és tartósítószer nélküli víz.
Az egyértelműen gasztro-és borpiachoz kötött termék elismertsége világszínvonalú minőségének köszönhetően a hazai csúcsgasztronómiában is jelentős. Ezt mutatja, hogy a nemzetközi szinten jegyzett, Magyarország Michelin-csillagos éttermeiben (Onyx, Borkonyha, Tanti) és a 157 éves Gerbeaud Kávéházban is ezt szolgálják fel kínáló vízként.
Az 1961 óta működő Monde Selection minden évben értékeli és díjazza a minőségi termékeket érzékszervi és laboratóriumi vizsgálatok mellett a jogszabályi megfelelés, csomagolás, címkézés, egészség- és környezettudatosság illetve innováció alapján. A Monde Selection zsűrije minden egyes kategória esetén az adott terület legelismertebb nemzetközi szakembereiből áll. Több, mint 70 szakértő, köztük Michelin-csillagos séfek, sommelier-ek, a Francia Konyhaművészeti Akadéma tagjai, táplálkozási és egészségügyi szakértők, egyetemi tanárok, vegyészmérnökök vizsgálják és tesztelik a termékeket. A díjazott termékeket négyhónapos tesztelési időszak alatt választják ki, melynek során naponta maximum 25 termék kerül a zsűri elé. A megmérettetés lényege, hogy elismerései révén objektív alapot nyújtson a gyártóknak és forgalmazóknak saját termékeik minőségi helyzetét illetően, illetve segítse a fogyasztókat a minőségi márkák választásában.
A Monde Selection brüsszeli székhelyű Független Nemzetközi Minőségértékelő Intézet. 1961-ben alapították azzal a céllal, hogy világszerte fogyasztási cikkeket teszteljen és értékeljen. A szervezet elkötelezett híve a fogyasztóvédelemnek és a minőségi termékeknek. Elsődleges célja, hogy felkutassa és hivatalos elismerésben részesítse a világ legkiválóbb minőségű termékeit. A fogyasztási cikkeket két fő kategóriában (élelmiszer és nem-élelmiszer), valamint számos alkategóriában (sör/víz/üdítő, szilárd élelmiszerek, diétás és fogyókúrás készítmények, kozmetikumok, stb.) értékeli és díjazza. Ezen a rangos versenyen minden évben a világ minden tájáról több mint 80 ország, több mint 3000 terméke mutatkozik be és méretteti meg magát. A félévszázados múltú Monde Selection mára a világ legrégebbi és legelismertebb szervezetévé vált saját területén. Az intézet által odaítélt bronz-, ezüst-, arany- vagy nagy arany érem az egyik legnevesebb nemzetközi elismerés, mely kifejezetten a különféle termékek minőségét bizonyítja és jutalmazza.
A megmérettetés lényege, hogy elismerései révén objektív alapot nyújtson a gyártóknak és forgalmazóknak saját termékeik minőségi helyzetét illetően, illetve segítse a fogyasztókat a minőségi márkák választásában. A Monde Selection díjak kiemelten magas rangú, földrajzi határok nélküli elismerést jelentek minden díjazott termék számára. Ez a verseny azokat a cégeket jutalmazza, amelyek folyamatos erőfeszítést tesznek a minőség-ellenőrzés és a fejlesztés területén. A Monde Selection védjegy elnyerése vitathatatlan garanciát jelent a fogyasztók számára. A vásárló biztos lehet benne, hogy a terméket, amit meg szeretne vásárolni egy teljesen független szakmai zsűri tesztelte és ismerte el.
http://www.monde-selection.com
http://www.mivizunk.hu

Nincsenek megjegyzések: